Kültür Sanat

“Superman” filmi çekimlerinin tamamlandı mı? Yayın tarihi ne zaman?

Yönetmen James Gunn, çekimlerin sonuna geldiklerini “Bu benim için bir onurdu,” cümlesiyle duyurdu. Gunn, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni DC Sinematik Evreni filminin post prodüksiyon aşamasına geçtiğini belirtti.

Abone Ol

Mehmet Akif Çavdarlı - Diriliş Postası 

Superman filmi hayranlarını heyecanlandıracak haberler geldi. Çekimleri tamamlanan ve post prodüksiyon aşamasına geçen yeni Superman filmi, yönetmen James Gunn tarafından duyuruldu. Gunn, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ekibine minnettarlığını dile getirirken, filmin yayın tarihini de açıkladı. Filmin başrollerinde David Corenswet, Rachel Brosnahan ve Nicholas Hoult gibi isimler yer alıyor. Peki, “Superman” filmi çekimlerinin tamamlandı mı? Yayın tarihi ne zaman?

James Gunn, çekimlerin tamamlanmasını kutlamak için sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Gunn, “Ve işte bu bir son. Tanrı, bu projeye hayat veren ekibimizi ve oyuncularımızı kutsasın. Onların bağlılığı, yaratıcılığı ve sıkı çalışması sayesinde bu film ortaya çıktı,” diyerek ekibine olan minnettarlığını dile getirdi. Gunn mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“BU BENİM İÇİN BİR ONURDU, HEDEF SUPERMAN’Dİ”

“Her zaman iyi olmayan bir dünyada iyi bir adamın hikâyesini anlatmak için yola çıktım. Set ortamında her gün karşılaştığım iyilik, nezaket ve sevgi bana ilham verdi ve kendi başıma ilerleyemeyecek kadar yorgun hissettiğimde beni ileriye itti. Hepinize kalbimin derinliklerinden teşekkür ederim. Bu benim için bir onurdu. Hedef Superman’di, ama yolculuk sette paylaştığımız emek, kahkaha, duygular, fikirler ve sihirdi – ve bunun için sonsuza dek minnettarım.”

Filmin başrolünde yer alan David Corenswet, Superman / Clark Kent karakterini canlandırıyor. Rachel Brosnahan Lois Lane rolünde, Nicholas Hoult ise Lex Luthor karakterini oynuyor. Kadronun geri kalanında Isabela Merced (Hawkgirl), Skyler Gisondo (Jimmy Olsen), Sara Sampaio (Eve Teschmacher), Edi Gathegi (Mister Terrific), Terence Rosemore (Otis), Anthony Carrigan (Metamorpho), Nathan Fillion (Guy Gardner), Wendell Pierce (Perry White) ve María Gabriela de Faría (The Engineer) yer alıyor. Ayrıca Superman karakterini daha önce canlandıran Christopher Reeve’in oğlu Will Reeve’in de filmde televizyon muhabiri olarak kısa bir rolde yer alacağı açıklandı.

YENİ SUPERMAN FİLMİ NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Gunn’ın paylaştığı fotoğraf, ekibin Norveç’in Svalbard bölgesinde çekimlerin ilk haftasında çekilmiş. Bu yeni Superman filmi Henry Cavill’in 2013’te Zack Snyder’ın Man of Steel filmiyle başlayan Superman serüveninden sonra karakteri yeniden beyaz perdeye taşıyacak ilk yapım olma özelliğini taşıyor. James Gunn ve Peter Safran’ın DC Studios’un başına geçmesinden sonra planlanan yeni DC Sinematik Evreni’nin ilk filmi olan Superman, hayranlar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Filmin, ikonik süper kahramanın hikâyesini yeni bir bakış açısıyla ele alması ve Gunn’ın yönetmenliğiyle farklı bir deneyim sunması bekleniyor.

Yeni Superman filmi, 11 Temmuz 2025’te sinemalarda gösterime girecek. Aynı gün Marvel Sinematik Evreni’nin uzun yıllardır beklenen The Fantastic Four filmi de beyaz perdedeki yerini alacak.