Gündem

Süleyman Soylu: Terörün hedefi belli; Türkiye'yi istikametinden döndürmektir!

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, SAHA EXPO'da TUSAŞ'a gerçekleştirilen hain saldırıya dair basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Dün gerçekleşen hain saldırı sonrası SAHA EXPO'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terörün hedefi Türkiye'yi istikametinden döndürmektir" açıklamalarında bulundu.

Süleyman Soylu, basına verdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Başımız sağolsun. Miiletimizin başı sağolsun. Türkiye terörle çok uzun yıllardır mücadele ediyor. Terörün hedefi belli. Türkiye'ti istikametinden döndürmektir. Türkiye'yi hedeflerinden yoksun bırakmaktır. Türkiye'nin milli birliğini ve beraberliğini hedef almaktır. Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını ve büyümesini engellemektir. İnsanımızın, ülkemizin moralini bozmaktır. İçinde bulunduğumuz şu atmosfere bakınca böyle bir terör saldırısının nedenini anlayabilmek elbette mümkündür. Buna karşı en güzel sözü dün bir TUSAŞ çalışanı söylemiştir. Bence Türkiye Yüzyılı'nın hedeflerinden birisidir. Hainlere karşı daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz. Buranında temel amacı budur. Türkiye dünyayı imrendiren işler yapmaktadır. Altyapısını tamamlamış, Türkiye hedeflerine doğru güçllü adımlar atmaktadır. Elbetteki etrafımızdaki coğrafya ile bizi sarmak isteyenlere karşı biz direncimizi devam ettirmekle mükellefiz. Bu tip terör saldırılarına karşıda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'de, güvenlik güçlerimizde, devlet aklımızda gereğini her zaman yerine getirmiştir.  Yapanın yanına kar kalmamıştır. Şehitlerimizin ruhu hiç bir zaman muazzep olmamıştır, eziyet çekmemiştir.  Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Karşımızda kimlerin olduğunu da biliyoruz. Karşımızda bir Amerika olduğunu, Gazze'nin yanında olmamız sebebiyle İsrail'in Türkiye'yi nasıl hedefe koyduğunu, Batı'nın karşı karşıya kalınan bu insan hakları vahşetine karşı nasıl sessiz kaldığını, Türkiye'nin de topyekün bu meselede masumlarla nasıl birlikte olduğunu hep beraber yaşıyor ve görüyoruz.  Bunun bedelini bize ödetmek isteyeceklerdir. Dünya'nın vicdanını söküp atmak istiyorlar. Türkiye buna müsade etmiyor, etmeyecekte. Biz bugüne kadar çok asimetrik hamle yaptık. Türkiye asimetrik hamle yapmaya devam edecek. Türkiye'de atılan hiçbir adım tesadüfi değildir.Milletimizin buna inanmasını isteriz.  Zorluklar yaşamıyor muyuz? Yaşıyoruz. Üzülmüyor muyuz? Üzülüyoruz. Haketmediğimiz haksızlıklarla karşı karşıya kalmıyor muyuz? Kalıyoruz. Ama bize hür bir vatan bırakıldı. Gelecek neslimize hür bir vatan bırakacağız ve büyük bir vatan bırakacağız Allah'ın izniyle. Biz buna inanıyoruz. Biz şehit olmayı bendeleştirmiş milletiz, kendileştirmiş milletiz. Biz niçin yürüdüğümüzü de biliyoruz. Buradaki insanlar sadece para kazanmak için bir şey yapmak istemiyorlar. Bu fuardaki insanlar. Burası bir ticari meta değil. Elbetteki yaptıklarının karşılıklarını alıyorlar, alacaktırlar. Ama bu Türkiye'nin güvenliğine toplam savunmasına, toplam kalkınmasına herkesin cephedeki bir evlat gibi mücadelesinin benzeridir.  Onun için ne yaptığımızı bilen bir milletiz. Gazze gibi katliama uğrayan beldelerin bir daha olmamasına kadar yürüyüşümüz devam edecektir."