Dünya

Stockholm'de yüzlerce kişi Filistin'e destek için İsrail Büyükelçiliğine yürüdü

İsveç'in başkenti Stockholm'deki İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, Filistin'e destek vererek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Abone Ol

Odenplan'da toplanan yüzlerce kişi, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto ederek İsrail'in Stockholm Büyükelçiliğine yürüdü.

Saldırıların durdurulması çağrısında bulunan göstericiler, "Özgür Filistin, Özgür Gazze", "Soykırımı durdurun", "İsrail'e boykot" yazılı pankartlar taşıdı. "Gazze'de çocuklar öldürülüyor" ve "Filistin'e özgürlük" sloganları atan katılımcılar, İsrail'in savaş suçlarına ABD'nin ortak olduğunu vurguladı.

"Gazze'de yaşanan soykırım, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en kötü şeydir"

Aktivist Uno Horm, "Gazze'de yaşanan soykırım, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en kötü şeydir" diyerek İsveç hükümetinin İsrail'i desteklemeye devam etmesini "trajik" buldu. Horm, İsveç medyasının Gazze'deki olayları yeterince haberleştirmemesine de tepki göstererek, halkın Filistin'in yanında olduğunu belirtti.

Maya Veliz Wastberg, Gazze'deki durumu "soykırım" olarak nitelendirip dünyanın sessiz kalışını anlamadığını ifade etti. Wastberg, "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu, Almanya'nın, (Adolf) Hitler'in 70 yıl önce kendi halkına aldığı korkunç kararların aynısını alıyor" dedi.

Titti Wastberg ise 1983'te İsrail'in boykot edilmesi için yapılan protestolara katıldığını anımsatarak, "O dönemde antisemitizmle suçlandım ve bu devam ediyor. Üzüntü ve öfke içindeyim, çünkü son 40 yılda durum daha da kötüleşti" şeklinde konuştu.