Gündem

Sosyal medyadaki ’para sayma’ görüntülerine ilişkin duruşma 29 Kasım'a ertelendi

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Adalet Sarayı 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşma bugün gerçekleştirildi. Duruşma, 29 Kasım 2024 tarihine ertelendi.

Abone Ol

CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Adalet Sarayı 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşma bugün görüldü. Duruşma 29 Kasım'a ertelendi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP'nin 2019'da başlattığı "Bir Tuğla da Sen Koy" isimli bağış kampanyasına ilişkin bazı usulsüzlükler öne sürüldü. İddianamede, bağışların kanuna aykırı şekilde toplandığı ve bu bağışların Sarıyer Ayazağa Mahallesi'ndeki taşınmazın satın alımında kullanıldığı belirtildi.

14 taşınmazın SEAS Besicilik şirketi yetkilisi Ali Rıza Braka tarafından CHP'ye satıldığı ve bu satışın bedelinin 24 milyon 369 bin lira olduğu kaydedildi. İddianamede ayrıca, bağışların toplamda 15 milyon 510 bin lira olduğu ve bu miktarın vatandaşların katkılarıyla toplandığı ifade edildi.

Bağış Kampanyasının İncelenmesi

İddianamede, "Bir Tuğla da Sen Koy" kampanyası kapsamında yapılan bağışların Siyasi Partiler Kanunu'na uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Bağış yapan kişilerin, yaptıkları bağışlar karşılığında makbuz alması gerektiği de ifade edildi.

Şüpheliler ve Cezalar

İddianamede, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu İnşaat Şirketi Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, eski Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 22 şüphelinin, Siyasi Partiler Kanunu’na muhalefet gerekçesiyle 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası talebiyle yargılanacağı belirtildi.