Dünyada ve ülkemizde sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor. Artık normal hayatımızı sanal âlem yönlendiriyor, şekillendiriyor desek eksik söylemiş oluruz, fazlası olmaz.
Dünya artık dijital platformlardan yönetiliyor. Sosyal medya, dipsiz bir kuyu âdeta…
Sosyal medyada gündem olan bir algı, kısa sürede gerçeğin önüne geçiyor ve kitleleri çok hızlı etkisi altına alıp harekete geçirebiliyor.
İnsanlar, hayatının çok önemli bir kısmını İnternette ve sosyal medya platformlarında geçiriyor. Dünyada İnternette geçirilen süre günlük altı buçuk saat civarındayken ülkemizde yedi saatten fazla…
Haberler öncelikle İnternete düşüyor ve oradan yayılıyor.
Tüm şirketlerin artık İnternet üzerinden sanal alışveriş siteleri mevcut… Sanal ortamdan yapılan alışveriş mağazalardan yapılan alışverişi geçmiş durumda…
Reklamlar, tanıtımlar artık sosyal medya ağları üzerinden yapılıyor.
Fenomen denen tipler üzerinden toplum şekillendirilmeye çalışılıyor. Ön plana çıka/rıla/n fenomenlerin(!) pek çoğu ise sorunlu tipler. İnancımızla, geleneklerimizle, değerlerimizle sorunu olan ve bilinçsiz, şuursuz gençlik tarafından örnek alındığı için de nesillerimizin ifsat edilmesine sebep oluyorlar.
Sosyal medya platformları artık hayatın bir gerçeği… Sosyal medyadaki hemen hemen her şey artık günlük hayatı etkiliyor.
Hâl böyle olunca da İnternet, sosyal medya ağları üzerinde bir düzenleme yapmak, bir hukuk çerçevesi çizmek, kontrolsüz bir alan olmasının önüne geçmek kaçınılmaz oluyor.
Sosyal medya platformlarında kullanım sayısı ve oranları itibariyle en fazla kullanılanlar sırasıyla şöyle: Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, Snapchat, Twitter ve Pinterest…
Facebook’n 2,4 milyar kullanıcısı bulunuyor.2 milyar kullanıcı ile YouTube ve 1 milyar kullanıcı ile Instagram arkasından geliyor. TikTok ise 800 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda…
Ülkemiz, 37 milyon aktif kullanıcı sayısı ile Facebook’ta ilk 10 ülke arasında yer alıyor ve bu yıl da Avrupa birincisi olarak dikkat çekiyor.
Türkiye, 38 milyon kullanıcı sayısı ile Dünyanın en çok Instagram kullanan ülkeleri sıralamasında 6. oluyor.
Twitter’ın kullanıcı sayısı 340 milyon civarında…
Bu kadar büyük kitlelere hitap eden, milletimiz ve devletimizin açtığı alan üzerinden servetler kazanan bu sosyal medya ağlarının devletimize ve hukuka karşı hiçbir sorumluluğu yok neredeyse!..
Bizden kazanıp bize karşı savaşıyorlar dersek yanlış olmaz!..
Teröre destek vereni orada, ülkemizi kötüleyeni orada, milletimize hakaret edeni orada, değerlerimize ve inançlarımıza küfredeni orada…
Biz ise herhangi bir yaptırım uygulayamıyor, kınamakla yetiniyoruz.
Batı’da ise bir devlet ve millet için sıkıntı görüldüğünde anında hesap soruluyor, devasa cezalarla karşı karşıya kalıyorlar. Hiç kimse özgürlük vb. naralarıyla Batı’ya ses çıkaramıyor.
Bizde ise köpeksiz köy bulmuşlar, değneksiz geziyorlar âdeta…
Terör propagandası yapıyorlar, hesap vermiyorlar.
Adalet mekanizması delil istiyor, vermiyorlar.
Ülkemizden milyarlarca dolar kazanıyorlar, vergi vermiyorlar.
Ülkemizde temsilcilikleri olmadığından herhangi bir sorun yaşandığında bu sosyal medya ağlarında muhatap bulunamıyor.
Batı ülkelerinde ise vergilerini çatır çatır veriyorlar, mahkeme bir delili istediğinde anında veriyorlar, bir paylaşıma erişim yasağı veya paylaşımın kaldırılması istendiğinde birkaç saat içinde anında yerine getiriyorlar.
Bizde ise bunların hiçbir yaptırımı yok.
Şimdi bunlarla ilgili düzenleme yapılmak istendiği için yer yerinden oynuyor. Ülkemizi karalama kampanyaları düzenleniyor, yasakçı devlet yaftası yapıştırılıyor. Maalesef ki tüm bunları da bizim insanımız eliyle bize karşı yapıyorlar.
Sosyal medya kullanıcıları için makul olanı ise her sosyal medya kullanıcısının TC kimlik numarası ile üyelik açması ve mevcut olanlar için ise belli bir süre içinde hesaplarına TC kimlik numaralarını ekleme zorunluluğu getirilmesi… Suç işlemek kastı olmayan, art niyetli şekilde sosyal medya ağlarında yer almayanlar için ise bunun hiçbir sakıncası yok. Ne olduğu, kime ait olduğu, nerede bulunduğu belirsiz olan ve toplumu karıştırmak için mikser görevi gören hesaplara ise erişim yasağı getirilip hesaplarının kaldırılması mutlaka uygulanması gereken bir yaptırım…
Ancak burada anlamakta zorlandığım şey, muhalefetin duruşu ve takındığı tavır…
Siz bu devletin, bu ülkenin, bu milletin temsilcisi değil misiniz?
Yabancı menşeili bu sosyal medya ağlarının ülkemize, devletimize, adalet mekanizmamıza karşı sorumlu olması; devletimize vergi verecek olması niye rahatsız ediyor sizi?
Niye bu yabancı merkezlerle, devlet ve millet düşmanlarıyla, Batı’ya ve bize karşı farklı standartlar uygulayan, ikiyüzlü bu devasa sosyal medya platformlarıyla aynı noktada durup ülkemiz ve milletimiz aleyhine çalışırsınız?
Getirilmek istenen yasa tasarısında eksikler, yanlışlar, katılmadığınız noktalar tabii ki olabilir!.. Yapmanız gereken; katılmadığınız, yanlış bulduğunuz noktaları söyleyip düzeltilmesine, daha iyi hâle getirilmesine çalışmak, ülkemiz ve milletimiz için daha faydalı hâle getirilmesi için katkı sunmak değil mi?
Lütfen, muhalefeti ülkemiz ve milletimiz lehine yapın!..
Lütfen; dış güçlerin, uluslararası sermayenin değirmenine su taşımayın!..