Son şampiyona yakışmadı

Abone Ol

Süper Lig’in açılış maçında deplasmanda kaybeden son şampiyon, “Kendi düşen ağlamaz” atasözünü akıllara getirdi. İlk yarının ortalarında Selçuk’un kaçırdığı penaltı, benim için  Denizli deplasmanından puansız dönüleceği anlamına gelmişti. Galatasaraylı futbolcuların ruhsuz tavırları gözlerden kaçmadı. Sanki maç bitse de tatilimize devam etsek havasındaydılar. Beyler, sezon açıldı lig başladı! Bu hazırlık maçı değil bilin istedim…

Selçuk şaşırttı!

Hakem VAR’a bakarken aklımdan geçen soru; penaltıyı kim kullanacaktı? Diagne mi, Selçuk mu? Bende “Diagne kullanırsa kesin kaçırır” algısı oluştu artık, maalesef! Selçuk’u topun başında görünce rahat bir nefes almıştım!.. Ta ki penaltıyı kalecinin atladığı köşeye, göstere göstere atana kadar… Selçuk, Galatasaray’a büyük fedakarlıklar yaptı ve kaptanlığı en iyi şekilde taşıdı; biz Selçuk’u böyle hatırlayalım derim!

Marcão patlak verdi

Marcao, geçtiğimiz sezonda kritik hatalara yaparak takımı zor durumda bırakmıştı. Adaptasyon süreci dedik geçtik. Ama dün geceki Marcao’yu görünce şaşkınlığımı gizleyemedim!.. Zaten 1 sarın var, manasız bir hamle yaptın 2. sarıyı da yedin takımını yalnız bıraktın. Ne gerek vardı bu harekete, herkes gibi ben de anlamış değilim?.. Luyindama gibi hatasız ve tek bir hamleyle oynasa hiçbir sıkıntı olmayacak; en kötü, deplasmandan beraberlikle dönecekti Galatasaray…

Belhanda yine bildiğimiz gibi

Fatih Hoca, sezon açılmadan önce Belhanda’ya belli bir tarihe kadar izin vermişti. Belhanda ise verilen tarihten önce çalışmalara katıldı ve Fatih Hoca’nın yüzünü güldürdü. Belhanda’nın çalışma arzusuna lafım yok ama kazanma hırsı yok! Sezon başlamış senin takıma yön verip atağa çıkarman gerekiyor. Ama bilin yine ne eksik tabii ki Belhanda! Sahada Belhanda diye biri yoktu dün gece… Haliyle yine oyun da kurulamadı ve Galatasaray atağa çıkamadı. Diagne’yi konuşmaya bile gerek yok, vurdum duymaz ve isteksiz tavırları beni futboldan soğutuyor.

Sezon daha yeni başladı ve takımda çok eksikler var yeni transferlerin çoğu dün akşamki karşılaşmada forma giyemedi. Ama iskelet kadro sahadaydı ve beceriksizlik yaptılar. Her şey için erken ne söylesek yalan… Konyaspor maçında gerçek Galatasaray’ı umarım görürüz!..