Son devrin din mazlumları

Abone Ol

Bugün yazı yazmıyorum, sadece bir soru soracağım. Siz önce aşağıdaki cümleleri okuyun. Benim sorum makalenin dibine doğru gelecek:

“Gerdek gecesi namazımı kılmadım, kaza etsem olur mu?” “Çarşamba geceleri bebek yıkamak günah diyorlar, doğru mu?” “Kıyamet ne zaman kopacak? Az sonra…” “Canlı yayında kefen sardı, seyircilerin tüylerini diken diken etti.” “Seccadenizde gizli haç var.” “…Hoca’nın yüzünü kızartan soru Konya’dan geldi.”“Hocam, zevk suyu gelirse yine de abdest almamız gerekiyor mu?” “Tabuttaki ölü cenaze namazını kılanları görür mü?” “Çift cinsiyetli biri öldüğü zaman cenaze namazını kadın mı erkek mi yıkar?” “Odama Justin Bieber posteri astım, günah mı?” “Cünüpken ölen şehit olur mu?” “Eşimin dayısı bana helal mi?” “Evde ketçap bitmiş, mayonezi tek sıktım, günah mı?” “Eşimi aldattım, vicdan azabı çekiyorum, ne yapmalıyım?” “Kabir azabı gece mi başlar; kabrin dışından duyulur mu?” “Sevdiğime kavuşmak için dua ediyorum, o da kendi sevdiğine kavuşmak için dua ediyor. Hangimizin duası kabul olur?” “Bedduanın tuttuğu belli bir saat var mı?” “Karnım tokken annem yemek yediriyor, anneme günahı var mı?” “Yakmayan kefen geldi dükkâna, oradan şey ettirin!” “…sidik içmek Peygamberi sevmektendir.” “Sümük-ü şerif diye bir şey var; Buhari’de geçiyor…” “Kim Yasin’i okursa, şişmansa zayıflar, zayıfsa şişmanlar” “…’e uğramadan tövbe alınamaz!” “İmsak vakti yanlıştır; ezandan sonra da yiyin!” “Sünnetsizsiniz, sünnetsiiizzzzzz!-[sakalsızları kastediyor!]”

Özür diliyorum, size azap çektirdim. Bunlar televizyonlarımızdaki haftalık ve ramazanlık din programlarının alt yazılarından bazıları. Biz ona televizyon dilinde KJ diyoruz; pek mühimdir. Seyirciyi ekrana bağlar. Hepsi bu değil tabii. Sorular arasında yazmaya utandıklarım var, cevaplar arasında okumaktan usandıklarım var.

Bu da benim sorum: Deizm nedir bilir misiniz?

Bu güzel vatanın engin gönüllü gençlerinden önemli bir bölümü, ‘deist’ olduklarını söylüyorlar. Özellikle bugünlerde çok duyuyorum bu cümleyi. Şahit olduklarım, bunu söylerken, yüzlerindeki acıyı saklayamıyor. Son devrin din mazlumu bu çocuklar. Evet, evet, din mazlumları…

Deizm, ‘din’i reddederek Allah’a inanmaktır. ‘Din’ kelimesini kasten tırnak içine aldım; çünkü o ‘din’ bildiğiniz din değil. Kavga ederek var olan, polemiğin bulanık sularına kulaç atan, menkıbe köpürterek reyting alan, hurafe anlatarak ‘ehli sünnet’ olduğunu ispatlayan, iddiacı televizyon starlarından gördüğü din bu… işin aslını bilmeseydiniz, siz ne yaparsınız sahi? Elinizi reyting starlarında kalmamış o vicdanınızın üzerine koyun da düşünün. “Din buysa, ben yokum!” demez misiniz?

Ama ‘din’ buysa?

Az önce önümden eski sayılabilecek bir servis minibüsü geçti. Arkasında meşhur hocalarımızın resimleri asılıydı; şaşırdım. Kıyasıya reyting rakibi hocaların resimlerinin yan yana duruşu garibime gitti. Neyse ki altında arabesk harflerle yazılmış levhayı okudum, rahatladım:

‘Hocalara seyirci götürülür!”

Ismarlanmış abes soruları, cüzi bir ücret karşılığı soracaklara duyurulur!