Gündem

Şoför kurallara uymuyor! Ankara'daki otobüs kazasının ön raporu çıktı

Ankara'da kontrolünü kaybeden bir yolcu otobüsünün, üst düzeyde bir kopma sonucu ayağına çarparak 9 kişinin ölümüne, 30 kişinin de yaralanmasına neden olduğu kazanın ön raporu yayımlandı. Rapora göre, Plaka Tanıma Sistemi ve Elektronik Denetleme Sistemi kayıtları incelendi ve otobüste teknik bir arıza tespit edilmedi. Ayrıca, şoför Çetin Karayel'in (45) şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymadığı ve kazada doğrudan etkisi olduğu belirtildi.

Loading...

Abone Ol

Ankara'da 9 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı feci otobüs kazasına ilişkin ön rapor hazırlandı. Raporda, otobüste teknik bir arıza ya da kusurun tespit edilmediği, kazanın sürücü Çetin Karayel'in şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamasından kaynaklandığı belirtildi.

KAZANIN DETAYLARI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden İzmir'e gitmek üzere yola çıkan Öz Ağrı Seç Turizm'e ait yolcu otobüsü, Ankara-Eskişehir arasındaki E-90 kara yolunun Olukpınar Köyü mevkisinde kontrolden çıkarak beton bariyerlere çarptı. Kazada otobüs şoförü Çetin Karayel dahil 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi ise yaralandı. Yaralılardan 2'si yoğun bakımda, 7'sinin durumu ağır.

BİLİRKİŞİ RAPORU