Sizin kefiliniz kim?

Abone Ol

Manchester yorgunu Fenerbahçe galibiyet serisini akışkan hale getirmek adına Akhisar engelinide üç gol ve üç puanla geçmeyi başardı. Her maç rakibe göre kadroda takımı adına sahaya sürdüğü onbirlere küçük, sihirli ama etkili dokunuşlarda bulunan Advocaat hoca bununda meyvelerini bir bir toplamaya başladı. Sarı Kanaryaların kazanma arzusu ve tutkulu oyun coşkusu her geçen gün bariz bir şekilde futbolcular üzerindede stresi azaltmak adına etkisini göstermişe benziyor. Süper ligde üç maç üst üste kazanarak kendilerinden daha emin olan Sarı Lacivertliler şampiyonluk yarışı içindeki rakiplerinide bir anlamda tedirgin eder hale gelmiş durumdalar. Bundan sonra izlemeleri gereken yol bu oyun mantalitesini biraz daha üst seviyelere çekerek derbilerde dahil olmak üzere oynayacakları tüm maçlarda puan kaybını minimuma düşürerek ligi forse edebilirler işte ozamanda bu futbol felsefesi kendilerini arzu ettikleri hedefe taşıyabilir.

VAN PERSİE’Yİ ALLAH KORUDU…

“Artık takımı daha iyi tanıyorum” diyen Advocaat hoca Aatıf’ıda kazanmış olmanın avantajlarından faydalanacaktır. Aatıf da bulduğu şansları iyi değerlendirerek orta alanda etkili olmaya başladı ve formayıda fazlasıyla hakketti. Orta alanda oyunu domine eden Mehmet Topal ve Souza’yla uyum içinde olan AatıfChahechouhe güzel oyununu bir gol bir asistle süsleyerek moral buldu. 20 Kasım Pazar günü Galatasaray derbisinde Mehmet Topal yok sarı kart cezalısı Mehmet’in yerine Advocaat’ın nasıl bir hamle yapacağını şimdiden çok merak ediyorum. Van Persie için öncelikle geçmiş olsun diyorum yüzüne almış olduğu darbe göz kapağını yırttı gerçekten Allah korudu çünkü daha vahim bir durum yaşana bilirdi tek teselli Galatasaray derbisine yetişecek olması. Van Persie form grafiğini çok etkili bir şekilde vede hızla yukarı çeken oyuncuların başında geliyor. Şener sağ tarafı çok iyi parselledi eminim oynadıkça dahada iyi işler yapacaktır. Lens her maç bir başka güzel onun oyun tarzınada gösterdiği mücadelesinede doyum olmuyor ve belliki kendiside dile getirdiği gibi Fenerbahçe’de çok mutlu diliyorumki bir an önce bonservisi alınsın Lens de daha uzun yıllar bizi futboluyla mest etsin.

HAKEM ATAMALARI RAHATSIZ EDİCİ…

Evet gelelim hemen her hafta kendimde dahil çok konuşup üzerlerinde çokça durduğumuz hakem hocalara. Her hafta bir veya bir kaç takım feryat ediyor bu hakemlerle ilgili. Haklı olan canı yandığı için doğal olarak tepkisini ortaya koyuyor bunu anlıyorum da haksız olan neden hoplayıp zıplıyor işte onu anlamıyorum. Eskiden bu tarz ince kıyımlara kılıf bulunurdu ”ya hakemde” insan hata yapabilir denilerek geçiştirilirdi. Şimdilerde bu işler aleni yapılmaya başlandı bu gidişe kimselerin dur diyeceği yok gibi işlerine gelenler tabii kide mutlular. Maçlara hakem atamaları rahatsız edici boyutlara geldi insanların kafaları karıştırılıyor sanki sanal bir lig oynuyormuşuz gibi kimsenin umurunda değil. Hep aynı kişiler ve nedense tüm soru işaretleride bu isimler üzerinde yoğunlaşıyor. Bazı yorumcular, kulüp başkanı ve yöneticileri avukatlığa soyunuyorlar ”Ben bu hakemin dürüstlüğüne kefilim” diye iyide sizin kefiliniz kim? Gün ola harman ola bugün bana yarın sana bugün perde arkasında neler olup neler bittiği kartların nasıl dağıtıldığı bilinmiyor belki ama inanıyorum ki elbet bir gün birileri çıkacak ve bu kokuşan işlere dur diyecektir inşallah.

Allaha emanet olun…