Siz bu yazıyı okurken biz…

Abone Ol

Seçim arifesindeyiz!.. Ülkemizde gündem çok yoğun…

Partilerde, milletvekili adaylarında bir heyecan bir heyecan…

Dün itibariyle milletvekili listeleri de YSK’ye sunulmuş oldu.

Yine aday tartışmaları, yerinden memnun olmayanlar, kendine partide yer bulamayanlar, kendini fasulye gibi nimetten sayıp da parti tarafından külfet görülüp yüzüne bakılmayanlar…

Yani anlayacağınız seçim öncesinin en hararetli günlerini yaşıyoruz bugünlerde…

Hayırlısıyla şu seçimi yapsak da vatan, millet ve Ümmet-i Muhammed için en hayırlı sonucu, bizi hayırlara ulaştıracak neticeyi alsak biz rahatlasak küffar ve küffarı dost edinenler çatlasa…

Evet, ülkemiz seçim ve seçime katılacak partilerin aday tercihleri dolayısıyla yoğun, hararetli ve heyecanlı günler yaşıyor.

Ama benim ve bir grup gazeteci dostumuzun ayrı bir heyecanı var bugünlerde: Filistin,Kudüs ve Mescid-i Aksa…

Siz bu yazıyı okuduğunuzda inşallah biz Kudüs’e ayak basmış ve kalbimizin hep orada olduğu ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bedenimizi de taşımış olacağız.

Ne diyordu Eşref Ziya bir ezgisinde?

Bekle beni, bekle #Kudüs bir sabah erken,

Sana gelirim gece yanarken,

Hasret giderip ağlarız yürek dağlarız,

Dua edip eller yanarken…

Kudüs nazlı çiçeğim,

Üzülmeyesin incinmeyesin,

Bekle beni bekle Kudüs bir sabah erken,

Sana gelirim gece yanarken…

Biz de öyle diyoruz!.. Bekle bizi Kudüs !..

• Kudüs, Mescid-i Aksa ve civarındaki Osmanlı eserlerinin kayıt altına alınmasınısağlamak,

• Osmanlı eserlerinin karşı karşıya kaldığı tehlikeler yıkım çalışmaları, amaç dışı kullanılan cami ve medreseleri onarmak,

• Kayıp ve tahrip edilmiş eserlerin ortaya çıkarılmasını sağlamak,

• Kudüs ve civarındaki tarihi eserlerimizin aslına uygun olarak onarımını yapmak

gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenmiş olan Mirasımız Derneği”nin davetlisi olarak -Dirili Postası gazetemizi temsilen- inşallah otuz civarında gazeteci dostumuzla Çarşamba sabahı (23 Mayıs 2018-bugün) kalbimizin olduğu Kudüs’te bedenimizle de olacağız!..

Kudüs’te yaşananları, Mirasımız Derneği’nin ne gibi güzel çalışmalara imza atmış olduğunu ve atmaya devam ettiğini sizinle gazetemizde paylaşacağız.

Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e, Filistin’e gidebilmek için İsrail denen terör devletinden izin alma zilletini yaşadığımız hâlde büyük bir heyecanla o topraklara koşan biz Müslümanlar, o toprakların tekraren tek sahip olduğumuz günleri gördüğümüzde nasıl bir duygu yaşarız düşünebiliyor musunuz?

Rabbim, Ümmet-i Muhammed’e tez zamanda oradaki zararlı haşeratı, ot ve çöpleri temizleyip boynu bükük Mescid-i Aksa’yı, mahzun Kudüs’ü, mazlum Filistin’i kurtarmayı nasip etsin!..