Gündem

Siyasilerden Malatya'daki deprem sonrası geçmiş olsun mesajları

Malatya merkezli gerçekleşen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası siyaset camiasından geçmiş olsun dilekleri geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilettiği geçmiş olsun mesajında; "AFAD başta olmak üzere ilgili kurumlarımız; saha tarama faaliyetlerine başlamış, gelen ihbarları ve gelişmeleri yakından takip etmektedir." dedi.

Abone Ol

Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem çevre illerde de hissedildi. Depremin ardından Türkiye’nin siyaset camiasından, özellikle belediye başkanları ve bakanlardan geçmiş olsun mesajları gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Malatya Kale’de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. AFAD başta olmak üzere ilgili kurumlarımız; saha tarama faaliyetlerine başlamış, gelen ihbarları ve gelişmeleri yakından takip etmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen depremde ilgili kurumlarımızın saha tarama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten memleketimizi korusun." şeklinde bir mesaj yayımladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ihbarlar değerlendirilmektedir, ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerimizde sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından, "Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm bölgeye geçmiş olsun. En büyük temennimiz can kaybı ya da yaralanmanın olmaması." ifadelerini paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, "Malatya’da meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kötü bir haber almamayı temenni ediyorum. Geçmiş olsun Malatya." dedi.

Deprem sonrası yapılan açıklamalar, yaşanan olayın ciddiyetini vurgularken, yetkililerin durumu yakından takip ettiğinin altını çizdi.