Gündem

Şırnak’ta PKK/KCK’ya operasyon: 76 gözaltı

Abone Ol

Güvenlik güçlerince, yurt genelinde bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Genç-yaşlı ayırt etmeden sivilleri katleden eli kanlı teröristlere geçit verilmiyor.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez ve tüm ilçeler ile Antalya’da PKK/KCK terör örgütünün silahlı aparatı YPS içerisinde terör örgütü güdümünde kurye, milis, iş birlikçi olarak KCK/TY yapılanması içerisinde faaliyet gösteren ve sosyal medyada terör örgütünün propagandasını yapan şahıslara yönelik yaklaşan nevruz öncesi huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

76 zanlı gözaltına alındı

Operasyonda kapsamında, merkezde 14, Cizre ilçesinde 23, Silopi’de 18, İdil’de 13, Uludere’de 2, Beytüşşebap’ta 5 ve Güçlükonak’ta 1 olmak üzere, 76 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Örgütsel dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirildi

Operasyon kapsamında şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 2 ruhsatsız av tüfeği, 4 örgütsel doküman, 3 örgütsel resim, 3 şarjör, 37 fişek, 2 ruhsatsız tabanca, yasaklı FETÖ/PDY terör örgütüne ait kitap, 3 adet üzerinde örgütsel yazı bulunan tişört, ‘Kürdistan’ ibareli kimlik, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Açıklamada, gözaltına alınanların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Tokat’ta terör operasyonu: Sığınak, barınak ve depolar imha edildiTürkiye

Hakkari ve Bitlis’te terör operasyonuTürkiye