Güncel

Siri'yi kim seslendiriyor? Türkçe Siri'yi seslendiren kadın kim, Yelda Uğurlu kimdir?

Abone Ol

Siri'yi kim seslendiriyor? Türkçe Siri'yi seslendiren kadın kim, Yelda Uğurlu kimdir? Kullanıcıların sorularını yanıtlamak ve web hizmetlerini gerçekleştirmeye yönelik bir yazılım olarak bilinen Siri'nin Türkçe sesi Yelda Uğurlu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kullanıcı için sağladığı desteğin yanında zaman zaman ilginç yanıtlarıyla keyifli anlar da yaşatan Siri'yi kim seslendiriyor? Türkçe Siri'yi seslendiren kadın kim, Yelda Uğurlu kimdir? sorusunun kısaca detayı yazımızda!

Siri'yi kim seslendiriyor? Türkçe Siri'yi seslendiren kadın kim, Yelda Uğurlu kimdir?

Türkçe Siri'yi seslendiren kadın, seslendirme uzmanı ve radyocu olan Yelda Uğurlu'dur. Siri'nin orijinal Amerikan sesi, "Samantha" olarak da bilinen "Susan Bennett" tarafından Temmuz 2005'te sağlanmıştır.

Türkçe Siri'yi seslendiren Yelda Uğurlu, radyocu ve seslendirme uzmanıdır.

iPhone'lara iOS 8.3 güncellemesi ile gelen Türkçe Siri kısa sürede Türklerin ilgi odağı olmuştu. Yelda Uğurlu, Türkiye'nin en çok evlenme teklifi alan kadını oldu.

Siri, Apple'ın iOS, watchOS ve tvOS işletim sistemlerinin bir parçasıdır.

Söz konusu bilgisayar yazılımı, akıllı kişisel asistan ve bilgi gezginidir.

Bu programın oluşturulmasındaki amaç ise kullanıcının sorularını cevaplamak, tavsiyelerde bulunmak ve web hizmetlerindeki eylemleri gerçekleştirmektir.