Sinsi plan devreye sokuldu!..

Abone Ol

15 Temmuz alçak işgal girişiminden sonra başlatılan FETÖ operasyonları sonucunda Türkiye’de son yılların en büyük kamulaştırması yapıldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kendisine ait ve kayyımlar tarafından satılığa çıkartılan arsa, gayrimenkul, okul, yurt, otel, petrol istasyonu gibi onlarca sektörde faaliyet gösteren 1289 şirket ve kişilere ait varlıkların tam listesini yayınladı.

TMSF’nin satılığa çıkardığı varlıklar arasında malikâne, arsa, içinde büyükbaş hayvanları olan çiftlik, lokanta, pastane, market, üniversite ile çeşitli marka otomobiller ve galeriler de var. El konan şirketlere ve şahıslara ait bu varlıklar Türkiye’nin hemen her ilinde bulunuyor.

Holding, şirket ve şahıslara ait olmak üzere tam 1289 adet varlık satılığa çıkartılmış durumda. Yayınlanan listede en büyük payı eğitim alanında faaliyet gösteren şirketlere ait mallar oluşturuyor. Listeye göre tam 370 okul ve 307 yurda el konulmuş. TMSF elindeki bu okul binaları ve yurtları da satılığa çıkarmış durumda. ‘Okul ve Yurt’ başlığı altında faaliyet gösteren şirketlerin ortaöğrenimden, üniversiteye kadar eğitimin birçok alanını kapsadığı da görülüyor.

El konulan ve satılığa çıkartılan varlıklar arasında Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan son derece değerli birçok emlak da bulunuyor. Çeşitli şirket ve kişilere ait 95 adet inşaatı süren site, arsa ve konut var. Satışa sunulan bu arsa ve konutların listelerinde bazılarının yanına “Yüzde doksan dokuzu bitmiş, kalanı için on milyon lira harcanması gerekiyor” gibi notlar düşülmüş. Bu emlak arasında zeytinlik, fidanlık gibi tarımsal amaçlı kullanılan arazilerde bulunuyor. Bazı değerli arsaların yanına ise “Yüzde elli kat karşılığı verileceği” notu düşülmüş.

Listede dikkat çeken sektörlerden birisi de AVM’ler. Çeşitli sektörlerde üretim yapan 17 fabrikanın arasında uçak simülatörü üreten bir fabrika dahi var. Satışa sunulmak üzere listelenen bu varlıkların toplam maddi karşılığı hesaplandı mı bilmiyorum.

‘Bunlar satılınca ülkemiz para kazanacak ne güzel’ diyebiliriz. Hatta satıldığında milletten çalınarak elde edilen paraların yine milletin hazinesine döndüğüne sevineceğiz.

Bir haftadır Avrupa’da gazetecilik çalışmaları yapıyorum. Çok önemli kişilerle görüşmeler yaptım. Öğrendim ki, FETÖ elebaşı da boş durmuyor.

FETÖ elebaşı Türkiye’de ellerinden çıkan tüm bu malvarlıklarını geri almak için düğmeye bastı. Bunun için yeni stratejiler belirledi. Çok gizli çalışma ekibi oluşturdu. Bu çalışma ekibi İsimleri ve kimlikleri bilinmeyen, FETÖ bağlantısı noktasında hiçbir şüphe duyulmayan kişileri devreye sokmak üzere.

Bu kişiler işadamı kimliği ile TMSF’nin satışa çıkardığı FETÖ’den alınan tüm malları geri alma yoluna gidecek. Bizler de Hazine’ye para girdi diye sevineceğiz. Kriptolar bu yönde medyayı kullanacak ve böylece satışlar hızlanacak. FETÖ elebaşı ayrıca hiç deşifre olmamış, olması muhtemel olmayan kriptolarını da devlete yerleştirilmesi çalışmalarını da hızlandırılması talimatı verdi. İninde oluşturduğu ekip şimdilerde tüm mesaisini buna harcıyor.

FETÖ elebaşının ininde kurduğu ekip çalışmalara başladı bile. Bize de gazetecilik faaliyetleri çerçevesinde bu bilgileri almak ve bu bilgileri milletimle paylaşmak düştü.

Selam ve dua ile…