Şimdi kucakla/ş/ma zamanı… Seni de kucaklıyorum…

Abone Ol

Ülkemizde uzun zamandır devam eden gergin bir ortam vardı. Seçimler de bu gerginliği besliyordu. Tekrarlanan İstanbul seçimleri de hamdolsun ki -beklediğimiz gibi olmasa da- bitti.

Artık kutuplaşmalara, kabalıklara, sivri dile bir son vermek lazım. Sevgi, saygı, sabır, hoşgörü hâkim olmalı hepimize…

İdeoloji ekolojiye, demagoji psikolojiye, hakaret zarafete, iftira iftihara, siyaset insaniyete galebe çalmamalı artık…

Herkes, elini taşın altına koymalı; herkes, kendi görüşlerinden, ideolojisinden ve rahatından fedakârlık etmeli bir nebze barış, huzur içinde birlikte yaşamak için…

Arık kucakla/ş/ma zamanı…

Siyaseti amaç edinmeyip siyasetin insan için olduğuna inanan ve buna uygun davranan MHP’li, CHP’li, Saadetli, Ak Partili vb. kardeşim seni deKUCAKLIYORUM.

İnsanları sürekli kutuplaştırıp sonra kutuplaşmadan şikâyet eden, mahalle baskısından şikâyetçi olup kendinden farklı düşünenleri linç eden güruhtan olmayan yoldaşım seni deKUCAKLIYORUM.

Her gün bir maskeyle gezmeyip olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan hakiki insanseni deKUCAKLIYORUM.

Dindar olmasa dinle sorunu olmayan, Müslüman olmasa da Müslüman’a ve İslam’a saldırmayan, insanların inancıyla problem yaşamayan fıtratı bozulmamış âdem seni de KUCAKLIYORUM.

Camiye gitmese de camiye gidene, namaz kılmasa da namaz kılana, Kuran okumasa da Kuran okuyana, kendisi inanmasa inançlı olana saygıda kusur etmeyen güzel insan seni de KUCAKLIYORUM.

Kibir, enaniyet, kendini beğenmişlikten uzak duran; alçak olmayıp alçakgönüllülüğü kendine şiar edinen gönül insanıseni de KUCAKLIYORUM.

Makam mevkiye ulaşana kadar en iyi insan kendi olan, makam mevkiyi elde edince insanlığını unutan; kendini seçen “asıl” konumundaki millete seçildikten sonra tepeden bakan “vekil”lerden olmayan olgun adamseni de KUCAKLIYORUM.

Kazanmak için her yol mübahtır demeyen, kazanınca kendini kaybetmeyen, kaybedince ise olgunlukla karşılayan, aracı amaç hâline getirmeyen şuurlu kardeşimseni de KUCAKLIYORUM.

Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmeyen, vefanın bir semt adından öte bir şey olduğunu yaşantısıyla gösteren, kendine güvenenleri hiçbir zaman yarı yolda bırakmayan vefalı dostumseni de KUCAKLIYORUM.

Kendine yapılan iyilikleri taşa, kötülükleri ise kuma ve suya yazan; kin ve nefretle gönül dünyasını kirletmeyen, yaratılanı Yaradan’dan ötürü seven kâmil insanseni de KUCAKLIYORUM.

Dünyanın fani, ölümün ani olduğunun farkında olan; ne paraya ne mala mülke tapan, haksızlığın ve zulmün karşısında dimdik durup mazluma daima kol kanat geren insanoğlu insanseni de KUCAKLIYORUM.

Ülkesine, milletine, devletine ihanet edenlere karşı ateş parçası; ülkesini, milletini ve devletini seven herkese karşı pamuk ve ipek olan; ihanet eden ya da ihanete ortak olan öz gardaşı olsa gözünün yaşına bakmayan vatansever, yiğit gardaşım seni de KUCAKLIYORUM.

Şimdi kucakla/ş/ma zamanı, tüm gayriinsani şartlara rağmen insan kalabilen herkesi kucaklıyorum!..