Serhad şehrimiz Kars ve şehitler diyarı Sarıkamış’ta güzel şeyler oluyor

Abone Ol

Batıdan bakınca gitmekten hep çekinilen, yaşamaktan imtina edilen yerlerdir genellikle doğudaki şehirlerimiz.

Hava ve iklim şartları ağırdır, imkânları batıdaki şehirlere göre kısıtlıdır. Vatan, bayrak dediğinde atınca mangalda kül bırakmayan; “Ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı her yer kutsaldır.” diyenler, kısmen geri kalmış bir yere gönderilip orada yaşamak zorunda kaldıklarında “Bu bayrağı buraya dikenin…” diye başlıyorlar söze.

Ancak insanlarımız, peşin hükümlerinden kurtulup Anadolu’nun ücra yerlerine gittiklerinde tamamen farklı bir manzarayla karşılıyorlar. Onları büyük şehirlere göre daha doğal, daha temiz, daha güzel kalmış şehirler, beldeler; daha merhametli, daha paylaşımcı, daha anlayışlı, daha cömert insanlar yani kısacası daha insan kalabilmiş kişiler karşılıyor genellikle.

Serhad Şehrimiz Kars ve Şehitler Diyarı Sarıkamış’ta böyle yerlerden… Suyu ve havası sert; istisnaları olsa da insanı mert ve cömert diyarlarımızdan burası…

Kars ki henüz Anadolu fethedilmeden fetihle ve Türk İslam yurdu sıfatıyla müşerref olmuş şehirlerimizden… Buram buram tarih kokuyor. Ebu’l Hasan el-Harakanî Hazretlerinin manevi ikliminde “Ben kadim bir İslam şehriyim.” diye haykırıyor âdeta.

Sarıkamış zaten şehitler diyarı… Şehit kanıyla yıkanmış topraklar, adım başı şehit kabri ve şehit hikâyesi… Kışı ayrı güzel, yazı ayrı… Kışın beyazı; nisandan sonra ise eylüle kadar yeşiliyle, havasıyla, şırıl şırıl akan sularıyla bir başka güzel… Göz alabildiğine yeşil, mavi; kulağınızda su ve kuş sesleri… Gözünüz ve gönlünüz bayram ediyor.

İşte bu güzel ilimiz Kars’ta ve Sarıkamış’ta ramazan ayının gelmesiyle, insani yardım faaliyetleri biraz daha hız kazanıyor. Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi İHH burada da ihtiyaç sahibi insanlarımızın yardımına koşuyor.

Başta İHH Kars Temsilcisi Sertan Sefertaş olmak üzere İHH gönüllüsü güzel insanlar, çok güzel çalışmalar yapıyorlar.

Bu Ramazan da 500’den fazla gıda kolisi, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Filistinli 50 yetim çocuğa bayramlık alma çalışması devam ediyor. 110 yetimin katıldığı bir yetim iftar programı tertip edilip yetimlerin gönüllerine dokunuldu.

Yetim, dul, yaşlılar ve mülteci aileler ziyaret edilip onların ihtiyaçları gideriliyor.

Yine İlim Yayma Cemiyeti Kars şubesinin öncülüğünde 23 Mayıs Perşembe 14.00’te Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre Merkezi’nde, Sarıkamış AİHL katkılarıyla ise 24 Mayıs Cuma 14.00’te Sarıkamış’ta “Neden Kudüs ve Mescid-i Aksa?” konulu bir program tertip edilecek.

Programa bendenizle birlikte Gazeteci-Yazar-TV Programcısı, Mirasımız Derneği Basın Danışmanı, Kudüs Sevdalısı Halis Mutlu katılacak… Programın öznesi tabii ki doğal olarak Kudüs’ü sürekli içinde taşıyan, gecesi gündüzü Kudüs ve Mescid-i Aksa olan Halis Mutlu…

Kudüs ve Mescid-i Aksa diye bir kaygınız varsa, hayati bir mazeretiniz de yoksa yakında olanlar, mutlaka programa katılıp Halis Mutlu dostumuzdan Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı dinlesin…

Selam ve dua ile…