Ekonomi

Sektörel Güven Ocak'ta arttı, Perakendede düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini yayımladı.

Abone Ol

Buna göre, güven endeksi hizmet sektörü ve inşaat sektöründe yükselirken, perakende ticaret sektöründe düştü.

Hizmet sektörü güveni yüzde 4,0 arttı

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4,0 oranında artarak 116,8 değerini aldı. Bu artış, hizmet sektöründe mevcut toplam sipariş miktarı, son üç aydaki toplam sipariş miktarı ve gelecek üç aydaki toplam sipariş miktarına ilişkin değerlendirmelerin endeksi artış yönünde etkilemesinin bir sonucu olarak gerçekleşti.

Perakende ticaret sektörü güveni yüzde 1,0 düştü

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre; perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 oranında azalarak 115,6 değerini aldı. Bu düşüş, perakende ticaret sektöründe gelecek üç aydaki toplam satışlar beklentisine ilişkin değerlendirmelerin endeksi azalış yönünde etkilemesinin bir sonucu olarak gerçekleşti.

İnşaat sektörü güveni yüzde 3,3 arttı

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre; inşaat sektöründe yüzde 3,3 oranında artarak 90,9 değerini aldı. Bu artış, inşaat sektöründe mevcut toplam sipariş miktarı, son üç aydaki toplam sipariş miktarı ve gelecek üç aydaki toplam sipariş miktarına ilişkin değerlendirmelerin endeksi artış yönünde etkilemesinin bir sonucu olarak gerçekleşti.