Gündem

Şehit yakınları ve gazilere TCDD ile seyahat kolaylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları ve gazilerin ücretsiz seyahat hakkını kolaylaştırmak için TCDD ile protokol imzaladı. Bu sayede biletler, artık elektronik ortamda hızlıca alınabilecek.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına yönelik önemli bir adım atarak, ücretsiz seyahat haklarının kullanımını daha da kolaylaştırdı. Bakanlık ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. (TCDD) arasında imzalanan protokolle, şehit yakınları ve gaziler, artık biletlerini daha hızlı ve pratik bir şekilde alabilecekler.

Bakanlık, şehit yakınları ve gazilerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla istihdamdan ulaşıma, sağlıktan eğitime birçok alanda destek sunuyor. Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü, bu kapsamda şehit yakınları ve gazilere, demiryolları ve denizyollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere ve özel toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmaları için ücretsiz seyahat kartları veriyor. Bu hak sahipleri, TCDD’ye ait yolcu trenlerinde de ücretsiz seyahat edebiliyor.

Yeni protokolle, şehit yakınları ve gazilerin bilgileri anlık olarak sistemde doğrulanacak. Önceden bilet alma işlemleri için TCDD’ye giderek kayıt yaptırmak zorunda olan hak sahipleri, artık herhangi bir kayda gerek kalmadan, elektronik ortamda kolayca biletlerini alabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu gelişmeyi şöyle değerlendirdi: "Şehitlerimizin emanetleri ile gazilerimizin haklarını korumak ve yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden biri. Bu protokol ile vatandaşlarımızın daha kolay ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamış olduk. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunarım."