Gündem

Şehit teknisyenin babası: Alçaklara söyleyecek kelime bulamıyorum

TUSAŞ'ta teknisyen olarak görev yapan evli Hasan Hüseyin Canbaz, vardiya değişimi nedeniyle işten çıkıp yerleşke içindeki lojmana giderken nizamiye önünde terör saldırısına uğradı.

Abone Ol

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında şehit olan 5 kişiden biri de 28 yaşındaki Hasan Hüseyin Canbaz'dı. TUSAŞ'ta teknisyen olarak görev yapan Canbaz, işten çıkıp lojmanına gitmek üzereyken teröristlerin saldırısına uğrayarak şehit oldu. Canbaz'ın ağabeyi Ali Canbaz’ın da aynı tesiste mühendis olarak çalıştığı öğrenildi.

Baba Veli Canbaz'ın Feryadı

Şehidin babası Veli Canbaz, oğlunun acısını "Söyleyecek kelime bulamıyorum alçaklara" diyerek paylaştı. Büyük bir üzüntü içinde konuşan baba Canbaz, “Hiçbir şey diyemiyorum, söyleyemiyorum. Ben bir gün el kaldırmadım yavruma. 28 yaşına geldi, elim kalkmadı ona. Ağabeyi ve kardeşi aynı yerde çalışıyorlardı, sadece bölümleri farklıydı. Ağabeyi aramış, ulaşamamış. Biz de sürekli aradık ama ulaşamayınca hissettik" dedi.

Yeni Evliydi, Gençliğinin Baharındaydı

Hasan Hüseyin Canbaz’ın arkadaşı Kubilay Sinar ise olayın şokunu atlatamadığını belirtti. "En son olaydan önce konuşmuştuk. Akşam buluşacaktık, çok iyi bir insandı. Herkesin yardımına koşardı. Yeni evliydi, daha iki yıl bile olmadı. Eşi de çok kötü, lojmana gitmek üzereyken vurulmuş" diyerek arkadaşını anlattı.