Gündem

Şehit mühendis Ekici'ye eşinin siparişini götüren çiçekçi: Hayatımın en acı siparişiydi

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden mühendis Zahide Güçlü Ekici için eşi tarafından 14. evlilik yıl dönümü nedeniyle gönderilen çiçeği teslim eden çiçekçi Ali Özdemir, "Hayatımın en acı siparişiydi. Teslimatı yaptık ama keşke yapmasaydık," dedi. Özdemir, bu siparişin kendisi için ömür boyu unutamayacağı bir anı olduğunu ifade etti.

Abone Ol

Zahide Güçlü Ekici, 14. evlilik yıl dönümü için eşi tarafından sipariş edilen çiçeği almak üzere TUSAŞ yerleşke kapısına geldiğinde terör saldırısına uğradı. 37 yaşındaki mühendis saldırı sonucu hayatını kaybetti. Özdemir, çiçeği Eryaman'dan TUSAŞ'a götürdüğünü ve saldırıdan sadece 20 dakika önce oraya ulaştığını belirtti.

Sipariş Süreci

Özdemir, çiçeğin internet üzerinden sipariş verildiğini ve teslimat öncesinde sık sık aksiliklerle karşılaştıklarını vurguladı. Çiçeği çıkarırken, yanlışlıkla başka bir çiçeğin fotoğrafının gönderildiğini, ancak onay alındığını söyledi. "Sonunda istenilen çiçekle değiştirdik ama yine de bir aksilik oldu," diyen Özdemir, o gün Saray bölgesine hiç siparişleri olmadığı için doğrudan TUSAŞ'a geçtiklerini kaydetti.

Saldırının Ardından

Özdemir, TUSAŞ'a saat 15.00'te ulaştığını ve Ekici için sipariş edilen çiçeği posta dağıtım merkezine bıraktığını belirtti. Ekici’yi saat 15.06'da aradığını ve siparişin teslim edildiğini söyledi. Ancak saldırıyı duyduğunda şok yaşadıklarını ifade etti:

"Hiçbir şeyden haberimiz yoktu ve dükkana döndük. Saat 16.00 civarı orada terör saldırısı olduğunu öğrendik. Baktığımızda tam bizim çiçeği bıraktığımız yerde olduğunu ve Zahide Hanım'a giden çiçeği bizim bıraktığımızı anladık. Çok üzüldük."

Son Düşünceler

Özdemir, "Teslimatı yaptık ama keşke yapmasaydık. Hayatımın en acı siparişi. Keşke biraz daha önce ya da daha sonra gitseydik de o sipariş gitmeseydi," diye konuştu. Ayrıca, hala teslimatın yapıldığı posta merkezinde onların bıraktığı çiçeklerin durduğunu belirterek, "İnşallah bir daha böyle bir şeye maruz kalmayız," dedi.