Bilim ve teknoloji

Şehir içi kargo taşımacılığına yepyeni bir bakış: İşte Renault Estafette

Fransız otomotiv devi Renault, 2026 yılında piyasaya sürülecek elektrikli panelvanı için önemli bir adım attı. Renault Estafette, eğlenceli tasarımı ve yenilikçi özellikleriyle şehir içi kargo taşımacılığını yeniden şekillendirmeyi hedefliyor.

Abone Ol

Celal Topçu – Diriliş Postası

Renault’nun FlexEVan platformu üzerinde geliştirdiği Estafette, kargo taşımacılığını modernleştiren yüksekliği ve pratik çözümleri ile dikkat çekiyor. 4.870 mm uzunluğundaki bu araç, 7,1 metreküp geniş yükleme kapasitesine sahip. Özellikle 2.590 mm'lik alışılmadık yüksekliği, sürücülerin araç içinde rahatça hareket ederek kargo bölmesine ulaşmasını sağlıyor. Bu, teslimat sürelerini kısaltarak operasyonel verimliliği artırıyor.

 Tasarımda eğlence ve işlevsellik bir arada

Renault Estafette, yuvarlak farları ve renkli gövde detaylarıyla nostaljik bir hava taşısa da tamamen modern bir yapıya sahip. Ticari araç segmentinde alışılagelmiş soğuk tasarım anlayışını yıkan Renault, hem dış hem de iç mekanda eğlenceli ve işlevsel bir konsept sunuyor. İç mekanda ise 12 inçlik multimedya ekranı, dijital yan aynalar ve kişiselleştirilebilir widget’lar gibi teknolojik özellikler dikkat çekiyor.

 Şehir içi taşımacılığa uygun elektrikli yapı

Estafette’nin batarya ve motor detayları henüz açıklanmasa da, şehir içi kullanım odaklı olarak geliştirilen aracın, büyük bataryalara ve yüksek motor güçlerine ihtiyaç duymayacağı tahmin ediliyor. Bu da onun ekonomik ve çevreci bir seçenek olacağını gösteriyor.