Savunma Sanayi

Savunma ve havacılıkta 431 milyon dolarlık ihracat

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, temmuz ayında savunma ve havacılık sanayisi ihracatının 431 milyon dolar olduğunu açıkladı. İlk 7 ayda ise ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 artarak 3 milyar 335 milyon dolara ulaştı.

Abone Ol

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, X platformundaki paylaşımında, Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayisi ihracatındaki büyümeyi değerlendirdi. Görgün, temmuz ayındaki ihracatın 431 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, yılın ilk 7 ayında ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4'lük bir artışla 3 milyar 335 milyon dolara yükseldiğini ifade etti.

"Hedefimize Emin Adımlarla İlerliyoruz"

Haluk Görgün, son 12 ayda gerçekleşen savunma ve havacılık sanayisi ihracatının yüzde 13,4 artarak 5 milyar 831 milyon dolara ulaştığını vurguladı. Görgün, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Yüksek katma değerli ürünlerin ihracatında kalıcı bir artış sağlama hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Savunma sanayisi alanında ihracatımızın bu yükselen grafiğinde emeği olan tüm şirketlerimizi ve çalışanlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."