Savunma Sanayi

Savunma sanayiinden Endonezya çıkarması: Önemli anlaşmalar imzalandı

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde Türk savunma sanayisi temsilcileri, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da önemli stratejik anlaşmalara imza attı.

Abone Ol

SSB'nin açıklamasına göre, Türk savunma sanayisi firmaları, Endonezya'nın seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı Prabowo Subianto'nun katılımıyla gerçekleşen ziyaret sırasında yerel ortakları ve son kullanıcılarla önemli anlaşmalar yaptı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, bu tarihi ana tanıklık etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye ve Endonezya arasındaki güçlü bağların bu anlaşmalarla somut projelere dönüşeceğine inandıklarını ifade etti. Görgün, "Bugün attığımız bu adımlar, geleceğin büyük başarılarının habercisidir" dedi.

Gerçekleşen imza töreni kapsamında, ASELSAN ve ROKETSAN gibi lider savunma sanayisi firmaları, Endonezya ile SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, ÇAKIR Seyir Füzesi gibi çeşitli sistemler üzerine stratejik anlaşmalar imzaladı. Ayrıca, insansız su üstü araçları, tank modernizasyonu ve füze sistemlerinin bakımı gibi alanlarda da önemli mutabakat zaptları hayata geçirildi.

Bu anlaşmaların, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı güçlendirirken, bölgesel ve küresel güvenlik dengelerine de olumlu katkılar yapması bekleniyor.