Savunma Sanayi

Savunma sanayii "Komando Havanı" ile gücüne güç katacak

Türk savunma sanayii, piyade birliklerine yakın mesafe ateş desteği sağlaması amacıyla geliştirilen yeni "Komando Havanı"nı envantere katmak için gün sayıyor. 60 milimetrelik Komando Havanı, üs bölgeleri veya intikallerde 1500-2000 metreye kadar etkili olabiliyor.

Abone Ol

ASSAN Group Savunma, uçak bombaları ve ağır silahları üretme projeleriyle, ilk kez kendi tasarladığı ürünü güvenlik güçlerine sağlamaya hazırlanıyor. Komando birliklerinin mobilite ve donanım artışında bu havanlara ihtiyaç duyuluyor; bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen projeye ASSAN Group görevlendirildi.

20 ZORLU TESTTEN GEÇİLDİ

Havanın tasarım ve geliştirme sürecinin ardından, 20 zorlu testten geçirilerek malzeme analizi ve farklı koşullarda yapılan atışlarla başarı sağlandı. Komando havanları, çeşitli iklim şartlarında kalifikasyon ve ilk seri üretim aşamasına geldi. Kısa sürede ilk seri üretim, güvenlik güçlerinin envanterine dahil edilecek.

Komando Havanı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer ordular tarafından kullanılan, üst açıyla ateş yapabilen bir silah. Terörle mücadele ve konvansiyonel harekâtlarda yakın mesafe destek sağlıyor. Diğer doğrudan atış yapan silahlara göre, 500-800 metre etkinlik sağlarken, Komando Havanı ile bu menzil 1500-2000 metreye çıkıyor.

Havanın hızlı ateş imkanı sağlayan gece ve gündüz kullanılabilen bir nişangahı bulunuyor. Ayrıca, destek ayakları ile çeşitli açılara yerleştirilebiliyor. Havan, tahrip atış mühimmatı yanında aydınlatma, sis ve eğitim mühimmatları da kullanabiliyor.

ASSAN Group Savunma'nın ürünü, hızlı kullanılabilir nişangahı ve namlu ağzındaki atış düzeneği ile benzerlerinden ayrılıyor. Komando timinde bulunan bu silahla sağlayan yakın ağır silah desteği, Mehmetçik'in her yerde etkili olmasına olanak tanıyor.

6 BİNDEN FAZLA ATIŞ!

Özel namlu çeliğinden yapılan havan, 6000'den fazla atış yapabiliyor, bu da uzun bir servis ömrü sağlıyor. Gerekli tüm ekipmanlar da havanla birlikte teslim ediliyor. 60 milimetrelik havandan elde edilen bilgi ve teknolojik kazanımlarla, 81, 82 ve 120 milimetre havanlar ile top sistemleri üretimi mümkün olacak. ASSAN Group, bu silah sistemlerinin mühimmatını üretebilme kapasitesine de sahip.