Güler, "F-16 tedarik ve modernizasyonu süreci devam ederken üzerinde durduğumuz tek uçak; oldukça etkili olan ve en iyi alternatif olarak gördüğümüz Eurofighter. Biz ilk aşamada 20 daha sonra 20 olmak üzere en üst versiyon Eurofighter almak istediğimizi ilettik. Daha önce ifade ettiğimiz gibi İngiltere ve İspanya bu talebe olumlu bakıyor. Bir ülke müttefikliğe aykırı bir şekilde buna karşı çıkıyor. Biz müttefiklerin birbirlerine yaptırım uygulamasını müttefiklik ruhuna aykırı buluyoruz. Biliyorsunuz asıl hedefimiz 5'inci nesil millî muharip uçağımız KAAN’ı Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine almaktır. O döneme kadar Eurofighter alma konusunda bir gelişme olmazsa ve süreç uzarsa zaten böyle bir ihtiyaç da kalmamış olacaktır." dedi.
Güler, Eurofighter'ların Hava Kuvvetleri'ne entegrasyonunun sorunsuz olacağını değerlendirdiklerini belirterek, "Müttefiklerimizin de kullandığı Eurofighter'ların iyi bir uçak olduğunu ve Hava Kuvvetlerimiz tarafından sorunsuz bir şekilde kullanılacağını değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.
İsveç'in NATO üyeliği için F-16 satışı şartı olmayacak
Güler, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Güler, "Bizler müttefiklerimizle ilişkilerimizde hiçbir zaman "sen bunu yaparsan ben de bunu yaparım" gibi tutum ve yaklaşımda bulunmadık. Sn. Cumhurbaşkanımız İsveç'in NATO üyeliği konusunu parlamentoma göndereceğim" dedi ve sözünü tuttu. Beklentimiz F-16 konusunda da bizim yaptığımız gibi karşı tarafın sözünü tutması ve somut adımlar atmasıdır." dedi.
Yunanistan'ın F-35'e sahip olması Türkiye için tehdit oluşturmaz
Güler, Yunanistan'ın F-35'e sahip olmasıyla ilgili ise "Biz gerçek anlamda Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkilerini kurmak istiyoruz. Sadece F-35'lere sahip olmakla 85 milyonluk Türkiye'ye herhangi bir tehdit oluşmaz. Önemli olan caydırıcı bir güce sahip olmaktır. Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde caydırıcı gücümüzü artırmayı ve komşularımızla iyi ilişkileri sürdürmeyi devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.