Güncel

Şanlıurfa'da ilk! Filistin Dayanışma Marketi İsrail'i boykot ediyor!

Şanlıurfa'da İsrail ürünlerine boykot uygulayan Filistin Dayanışma Marketi açıldı. Şanlıurfa'da sekiz arkadaş, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği zulme duyarsız kalmadı! Ve Filistin Dayanışma Marketi (FİDAM) adıyla bir Boykot AVM açtı.

Abone Ol

Şanlıurfa'da bir araya gelen sekiz arkadaş, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği zulümlere karşı duyarsız kalmayarak, Filistin Dayanışma Marketi (FİDAM) adıyla bir Boykot AVM açtı. Bu marketin en önemli özelliği, İsrail menşeli hiçbir ürünün satılmaması ve gelirinin bir kısmının Filistin halkına gönderilmesi. Ortaklar, dokuzuncu ortaklarının Filistin halkı olduğunu vurguluyor.

Vicdani Bir Tepki: Boykot AVM

Boykot AVM'nin kuruluş amacı, İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulme karşı bir vicdani tepki olarak tanımlanıyor. Ortaklardan Cengiz Rağbetli, bu girişimin hikayesini anlatarak, “İsrail’in insanlık suçlarına karşı bir duruş sergilemek için bir araya geldik. Bireysel boykotların ötesine geçip, topluma bu mesajı daha güçlü bir şekilde iletmek istedik. Bu düşünce, bizi Türkiye’de ilk kez ismi boykot olan bir market açmaya yönlendirdi” dedi.

Ekonomik Boykotun Gücüne İnanıyorlar!

Rağbetli, günümüzde ekonominin en büyük silah olduğunu belirterek, Boykot AVM’nin amacını şu sözlerle ifade etti: "Ekonominin gücünü kullanarak, yerli üretime destek veriyoruz. Yerli ürünleri tercih ederek, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Böylelikle vatandaşlar, boykot listelerine ihtiyaç duymadan gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecekleri bir ortam bulmuş oluyor. Türkiye genelinde bu konsepti yaymayı planlıyoruz ve halkımızın destekleri, bu yolda doğru adımlar attığımızı gösteriyor."

Marketin tedarik süreci de oldukça titiz bir şekilde yürütülüyor. Rağbetli, "Her ürün, detaylı bir incelemeden geçiyor. Şüphe uyandıran herhangi bir ürün, marketimize kesinlikle alınmıyor. Bu nedenle müşterilerimiz, marketimizde güvenle alışveriş yapabilir" şeklinde konuştu.

Marketin kurucuları, elde edilen gelirin bir kısmını Filistin'e bağışlayarak, Filistin halkını dokuzuncu ortakları olarak görüyor. Rağbetli, “Biz aslında sekiz arkadaş olarak başladık, ama Filistinli kardeşlerimizle birlikte dokuzuncu ortağımız oldu. Bu projeden elde edilen kazancın bir bölümü Filistin'e gönderiliyor, böylece onların mücadelesine de katkıda bulunuyoruz” dedi.