Güncel

Şanlıurfa'da çocuğa cinsel taciz iddiasına suç duyurusu

Vali Hasan Şıldak: "Dünkü vakayı kınıyorum. Bu konuya ilişkin ilgili kurumlarımız savcılığa suç duyurusunda bulundu." dedi.

Abone Ol

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asılsız olduğu anlaşılan "çocuğa cinsel taciz" iddiasına ilişkin ilgili kurumların suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Vali Şıldak, makamında düzenlediği basın toplantısında, bazı medya organları ve sosyal medya hesaplarında yayımlanan "çocuğa cinsel taciz" iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Gerçek dışı iddialar için suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Şıldak, şunları söyledi:

"İlimizin imajını zedeleyecek, olumsuz bir algı yaratacak, Şanlıurfa'ya leke sürecek, toplumu galeyana getirecek olaylara karşı duyarlılık bekliyoruz. Bu tür konularda, özellikle taciz ve Suriyeliler ile ilgili iddialarda, lütfen ilgili kurumlardan resmi bilgi almadan haber ve paylaşım yapmayın. Dünkü vakayı kınıyorum. Bu konuya ilişkin ilgili kurumlarımız savcılığa suç duyurusunda bulundu. İletişim Başkanlığımız nezdinde de dezenformasyona karşı süreci başlattık. Benzer durumlarda valilik olarak tavrımız bu şekilde olacaktır. Yasal zeminde insanımızın onurunu zedeleyen, Şanlıurfa'nın gururunu inciten, halkımızın nefretle karşıladığı bu tür girişimleri habercilik olarak görmüyoruz. Bu tür olayları adalet önüne çıkarmak bizim temel görevimiz olacaktır."

Vali Şıldak, kentteki diğer asayiş olaylarına ilişkin de gazetecilere bilgi verdi.