Güncel

Şanlıurfa'da 2 bin 750 ton tarihi geçmiş ve bozulmuş ürün imha edildi

Şanlıurfa'da zabıta ekipleri, son kullanım tarihi geçmiş gıda ürünleri ve sağlıksız koşullarda saklanan ürünleri satan işletmelere karşı sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Ekipler, ele geçirilen bozulmuş gıda ürünlerini imha etti.

Abone Ol

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nın halk sağlığını koruma amaçlı denetimleri, il merkezi ile birlikte Akçakale, Viranşehir, Birecik ve Hilvan ilçelerinde de devam ediyor. Bu denetimlerde, son kullanım tarihleri geçmiş çeşitli gıda ürünleri tespit edildi.

Yapılan denetimler sonucunda, 1500 ton pirinç, 650 kilogram reçel, 200 kilogram çikolata, 200 kilogram domates salçası, 100 kilogram bebek bisküvisi ve 100 kilogram çaya el konuldu. Ele geçirilen ürünlerin büyük bir kısmının son kullanma tarihinin geçtiği ve bazı pirinçlerin böceklendiği, diğer ürünlerin ise bozulduğu belirlendi.

Zabıta ekipleri, sağlıksız şartlarda depolama yapan işletmelere uyarılarda bulundu ve denetimlerde 12 işletmeye cezai işlem uyguladı. Bu tür denetimlerin halk sağlığı açısından önemine dikkat çekilirken, zabıta ekiplerinin kararlılıkla çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.