Dünya

San Francisco'da ilk Türk Festivali gerçekleşti

Türk-Amerikan Derneği tarafından, şehrin Embarcadero Plaza Meydanı'nda gerçekleştirilen festivalde, yöresel dansların yanı sıra Tatar, Uygur ve Kazak dansları da sahne aldı ve renkli görüntüler oluşturdu.

Abone Ol

Festival alanında kurulan stantlarda Türkiye’yi tanıtan ürünler, ebru sanatı örnekleri ve fotoğraflar sergilendi.

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür festivallerin ülkenin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Kuzum, festivalde Türk toplumunun yanı sıra çok sayıda yabancı katılımcının bulunmasına dikkat çekerek, “Biz burada yaşayan yabancılara ve farklı milletlerden insanlara ülkemizi tanıtmak için çaba gösteriyoruz. Tamamen sivil bir girişimle gerçekleştirilen bu festivali çok değerli buluyorum. İlk olması açısından da önemli; umarım önümüzdeki yıllarda geleneksel hale gelir,” ifadelerini kullandı.

Kuzum, festivale olan ilginin büyük olduğunu belirterek, “Ülkemizin son dönemdeki konumu ve savunduğu davalarla dikkat çekmesiyle birlikte, ülkemize olan ilginin ne kadar fazla olduğunu görebiliyorsunuz. Bunu görmek bir diplomat olarak beni mutlu ediyor,” dedi.