Yerel Haber

Samsun'da DSİ'ye ait borular patladı!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından işletilen bir sulama şebekesi borusu patladı.

Abone Ol

Kızılcaören köyü mevkiindeki patlama sonucunda su yaklaşık 10 metre yüksekliğe fışkırdı.

Suyun kara yoluna akması nedeniyle Vezirköprü-Havza kara yolu kısa süreliğine trafiğe kapatıldı. Ekipler hızla müdahale ederek hattı kapatarak su akışını durdurdu. Olay yerine Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkanı Murat Gül, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur İstanbul ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Faik Çamurcu gelerek bilgi aldı.

Belediye Başkanı Murat Gül, "Hastanemizle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Yaklaşık 10 dakika süren trafikte aksamanın ardından olay kontrol altına alındı. Herhangi bir sorun yaşanmaması için tüm ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor," dedi.

DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Vezirköprü Barajı sulama şebekesinin 2 bin milimetre çapındaki ana besleme hattında saat 14.30 civarında arıza meydana geldiğini belirtti. Çelik, ana hattın uzaktan müdahale ile anında kapatıldığını ve sulama şebekesindeki basıncın düşük olması nedeniyle suyun tahliyesinin ardından tamir çalışmalarının başlatıldığını ifade etti. Gece ilerleyen saatlerde arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü ve hattın yarın tekrar hizmete açılmasının hedeflendiği bildirildi.