Magazin

Salih Bademci, Kürk Mantolu Madonna'nın başrolü oldu

Usta yazar Sabahattin Ali'nin kült eseri Kürk Mantolu Madonna sinemaya uyarlanıyor. Filmin başrolü olan Raif Efendi karakterini ünlü oyuncu Salih Bademci canlandıracak.

Abone Ol

Sabahattin Ali’nin Türk edebiyatının başyapıtlarından biri olarak kabul edilen Kürk Mantolu Madonna romanı, sinema filmi olarak beyazperdeye taşınmaya hazırlanıyor. Filmin başrol karakteri olan Raif Efendi’yi canlandıracak oyuncu için Salih Bademci'ye teklif gitti ve Bademci'nin bu rol için imza aşamasında olduğu öğrenildi.

Türk-Alman Ortak Yapımı

Filmin, Türk ve Alman yapımcıların ortaklığında hayata geçirilmesi planlanıyor. Kürk Mantolu Madonna, Fikri Harika Prodüksiyon, Tme Films ve Grimme ödüllü Netflix dizisi German Genius’un yapımcısı Alman firması CAB Film tarafından çekilecek. Filmin yönetmenliğini Enes Ateş üstlenirken, senaryosu Mert Dikmen tarafından kaleme alındı.

Çekimler Aralık Ayında Başlıyor

Yaklaşık 10 aydır süren hazırlık süreci sona yaklaşırken, filmin Aralık ayında sete çıkması planlanıyor. Film, iki farklı zaman diliminde geçecek: 1920’ler Almanya’sı ve 1940’lar Türkiye’si. Almanya sahnelerinin ünlü Babelsberg Stüdyoları'nda çekileceği belirtiliyor.

Bir Kült Eserin Sinemaya Uyarlanışı

Sabahattin Ali’nin 1943 yılında yayınlanan ve halen büyük ilgi gören Kürk Mantolu Madonna romanı, dokunaklı bir aşk hikâyesini konu alıyor. Filmde, Bademci’nin canlandıracağı Raif Efendi’nin Maria Puder’e olan aşkı, hem Türkiye’de hem de Almanya’da geçen olaylarla beyazperdeye taşınacak.

Filmin diğer başrol oyuncuları henüz açıklanmazken, sinema ve edebiyat dünyasında büyük bir merak ve heyecan yaratmış durumda.