Ekonomi

Sakarya Gaz Sahası'nda 2025'in ilk çeyreğinde günlük 9,1 milyon metreküp gaz üretilecek

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda 2025'in ilk çeyreğinde günlük 9,1 milyon metreküp doğalgaz üretileceğini ve bu miktarın 4 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacağını açıkladı.

Abone Ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin doğalgaz üretiminde önemli bir adım attığını ve Sakarya Gaz Sahası'nda 2025'in ilk çeyreğinde günlük 9,1 milyon metreküp gaz üretiminin hedeflendiğini duyurdu. Bu üretimin yaklaşık 4 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.

Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerjinin önemine de vurgu yaparak, Türkiye'nin eylül itibarıyla toplam elektrik kurulu gücünde yenilenebilir enerjinin payının yüzde 59'a ulaştığını açıkladı. Bu gelişme, Türkiye'nin enerji üretiminde çevre dostu kaynaklara olan bağlılığını artırmaya devam ettiğini gösteriyor.

Ayrıca, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projeleri kapsamında yeni yarışma tarihleri de açıklandı. Bakan Bayraktar, rüzgar enerjisi santralleri (RES) için 28 Ocak 2025'te, güneş enerjisi santralleri (GES) için ise 4 Şubat 2025'te YEKA yarışmalarının yapılacağını duyurdu.