Spor

Şahika Ercümen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazandı

Milli sporcu Şahika Ercümen, Antalya'da düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Abone Ol

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen 2024 Serbest Dalış (açık su) Outdoor Büyükler Türkiye Şampiyonası ve Gençler ile Masterlar Bireysel Türkiye Şampiyonası'nda, dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen 3 altın madalya kazandı. Şampiyonada 62 sporcu 4 gün boyunca kıyasıya mücadele etti.

Ercümen'in Başarısı ve Hedefleri

Büyük kadınlar kategorisinde yarışan Şahika Ercümen, sabit ağırlık monopalette 85 metre, sabit ağırlık çift palette 77 metre ve paletsiz ip destekli dalışta 75 metreye dalarak her üç branşta da altın madalya kazanmayı başardı.

Ercümen, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın hemen ardından kazandığı bu altın madalyaların kendisi için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, Eylül ve Ekim aylarında Yunanistan, Korsika ve Kaş’ta düzenlenecek dünya şampiyonaları ve dünya kupasında da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediğini söyledi.

Şahika Ercümen, 5 Eylül'de Korsika'da gerçekleştirilecek AIDA Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'na, 16 Eylül'de Kaş'ta düzenlenecek CMAS Dünya Serbest Dalış Kupası'na ve 2 Ekim'de Yunanistan'da yapılacak CMAS Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'na katılacak.

Şampiyona, bugün sona erecek.