Gündem

Sahibinden.com kapandı mı? Büyük hata iddiası gündeme bomba gibi düştü!

Türkiye’de milyonlarca kişinin alım satım için ortak adresi olan Sahibinden.com’un çok büyük bir hata yaptığı öne sürüldü. İddiaya göre Sahibinden’in isim hakkını ABD’li bir şirket satın aldı, şu anda Sahibinden'e erişim sağlanamıyor.

Abone Ol

Sahibinden.com iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sahibinden'e giremeyen vatandaşların uyarısıyla başlayan bomba iddia gün içinde ortaya çıktı. İddiaya göre sahibinden.com'un domain ücretini ödemeyen şirketi bir ABD'li şirket aldı. Sahibinden.com da o yüzden açılmıyor, erişim sağlanmıyor.

"SAHİBİNDEN DOMAİN ADRESİNİ KAYBETTİ"

Sahibinden.com’a girmek isteyen kullanıcıları sabahtan itibaren siteye giriş sorunu yaşarken skandal bir iddia ortaya atıldı.

Söz konusu iddiaya göre ABD’lİ bir firma sahibinden.com'un isim hakkını eline geçirdi. http://sahibinden.com domaini yıllık dönem ödemesi gecikince boşa düştü ve Florida'dan bir network şirketi olan Network Solutions LLC tarafından 2025 yılına kadar satın alındı.

Otomotiv sektörünün tanınan isismlerinden Turgut Yüksekdağ ortaya atılan iddiayla ilgili bir paylaşımda bulunarak yaşananların doğru olması halinde bu durumun Sahibinden'e çok pahalıya patlatacağını ifade etti.

Yüksekdağ şunları yazdı:

Sahibinden'e ulaşılamıyor! Eğer söylenildiği gibi alan adının ödemesi yapılmamış ve isim başka kişilere (bir Amerikan şirketinin aldığı söyleniyor) geçtiyse durum çok vahim. Hem Sahibinden için vahim hem de iş organizasyonunu büyük oranda bu siteye bağlayanlar için. Sahibinden'e çok pahalıya patlar bu iş!

SAHİBİNDEN.COM'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Sahiginden.com tarafından yaşanan sıkıntıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan duyuruda alan adıyla ilgili bir sıkıntı yaşandığı bildirilirken "Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerine yer verildi.