Gündem

SAHA EXPO 2024'te 6,2 milyar dolarlık sözleşme imzalandı

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, İstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO 2024'te 133 anlaşma ile 6,2 milyar dolarlık sözleşme imzalandığını açıkladı. Bu anlaşmaların 4,6 milyar dolarlık kısmının ihracata yönelik olduğu belirtildi.

Abone Ol

Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO, İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) desteğiyle gerçekleştirilen fuar, 26 Ekim'e kadar sürecek.

Haluk Bayraktar, fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "SAHA İstanbul ailemizin kıymetli üyesi TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısında şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu saldırılar milli savunma sanayimize olan azim ve kararlılığımızı daha da güçlendiriyor," ifadelerini kullandı.

1400 Firma Katıldı, Yeni Ürünler Tanıtıldı

SAHA EXPO 2024'ün, 120'den fazla ülkeden gelen üst düzey katılımcıları ağırladığına değinen Bayraktar, fuara 1400'ü aşkın firmanın katılım gösterdiğini ve 24 ülkenin bakanlarının ağırlandığını belirtti. Fuarda, Türkiye’nin milli savunma alanındaki yeni projelerinin de ilk kez tanıtıldığına dikkat çekerek, “Milli olarak geliştirilen 200 ürünün ilk kez SAHA EXPO'da tanıtımı yapıldı,” dedi.

“Türkiye, Savunma Sanayisinde Dünya Pazarında Güçlü Bir Aktör”

Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayisinde dünya genelinde önemli bir aktör haline geldiğini ve yerli üretim vizyonu sayesinde ithalatı azaltarak güçlenmeye devam ettiğini vurguladı. "Bu yılki SAHA EXPO, yalnızca sanayi başarıları değil, aynı zamanda Türkiye'nin savunma sanayisi alanındaki yetkinliğinin de bir göstergesidir. SAHA İstanbul olarak özel sektörün dinamizmiyle ülkemizin üretim kapasitesini sürekli artırmayı hedefliyoruz," dedi.

Bayraktar ayrıca, "Savunma sanayimiz her geçen yıl büyüyor ve güçleniyor. Dünya genelinde savunma bütçeleri artarken ülkemiz millileşme vizyonu sayesinde ithalatı azaltıyor, yerli üretimle güçleniyor," şeklinde konuştu.

"Savunma Sanayiinde Yılmadan Çalışmaya Devam Edeceğiz"

Bayraktar, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Cumhurbaşkanım, yerli ve milli üretim vizyonumuzda her zaman bize yol gösterdiniz. Türk savunma sanayi, liderliğinizle altın çağını yaşıyor. Hain saldırılar karşısında asla geri adım atmayacağız; şehitlerimizin hatırasına, yılmadan çalışacak ve üreteceğiz."