Güncel

Sağlıkçılar Erzurum'da Gazze'deki soykırımı protesto etti!

Erzurum'da sağlık çalışanları, Gazze'deki İsrail saldırılarını protesto etmek amacıyla 40 haftadır sessiz yürüyüş düzenliyor.

Abone Ol

Erzurum Kalesi önünde toplanan doktorlar, tıp ve eczacılık fakültesi öğrencileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar, Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayrakları eşliğinde döviz ve pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, kale önündeki park ve etkinlik alanında yapıldı.

Grup adına açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Hakan Sümbül, Filistin halkının büyük zorluklar altında yaşadığını belirtti. Sümbül, Gazze halkının açlık, salgın hastalıklar, yardımsızlık, hapis ve her türlü şiddet karşısında onurlu bir direniş sergilediğini söyledi.

İsrail ürünlerine karşı yapılan boykotun önemini vurgulayan Sümbül, şunları ifade etti:

“Dünya yeni bir bahara hazırlanırken, vicdanımızla ve duamızla Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız. Unutan kalabalıklara ve vurdumduymazlara karşı duracağız. Boykottan sapmayacağız, yerli ürünleri destekleyip ülkemize kazandıracağız. Bu fesat kaynağının başını ezeceğiz inşallah. Hepinizi ömür boyu boykot hareketine katılmaya davet ediyoruz.”

Yürüyüş, basın açıklamasının ardından hayatını kaybedenler için yapılan dualarla sona erdi.