Ekonomi

Rüzgar ve güneş enerjisinde kurulu güç 30 bin megavatı geçti

Türkiye'de rüzgar ve güneş enerjisinde kurulu güç, 30 bin 820 megavatı aşarak yenilenebilir enerji kaynaklarında önemli bir kilometre taşına ulaşıldı.

Abone Ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'de rüzgar ve güneş enerjisinde kurulu güç, ağustos sonu itibarıyla 30 bin 820 megavatı geçti. Bakanlık, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, rüzgar ve güneş enerjisinin toplam kurulu güçteki payının %27'ye ulaştığını belirtti.

Güneş ve Rüzgar Enerjisindeki Artış

Paylaşılan verilere göre, Türkiye'de güneş enerjisi kurulu gücü 18 bin 478 megavat, rüzgar enerjisi kurulu gücü ise 12 bin 342 megavat seviyesine ulaştı. Bu iki yenilenebilir enerji kaynağı, toplamda 30 bin megavatın üzerinde bir kurulu güçle Türkiye'nin enerji üretiminde önemli bir yer tutmaya başladı.

Yenilenebilir Enerji Hedefleri

Türkiye'nin yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımlar, enerji arz güvenliğini sağlamada ve iklim değişikliğiyle mücadelede büyük bir adım olarak görülüyor. Enerji Bakanlığı'nın açıklamasında, "Yenilenebilir enerjide gücümüze güç katıyoruz." ifadeleriyle bu alandaki kararlılığa dikkat çekildi.