Dünya

Rusya'nın nükleer silah kullanma doktrini netleşiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın nükleer silah kullanımına ilişkin doktrininin şu anda netleştirildiğini açıkladı.

Abone Ol

Lavrov, Yemen Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere verdiği demeçte, "Amerikalılar, üçüncü dünya savaşı hakkındaki konuşmaları genellikle, Allah korusun, gerçekleşirse sadece Avrupa'yı etkileyebilecek bir şey olarak görüyorlar... Bu durumda, bizim de nükleer silah kullanımına ilişkin bir doktrinimiz olduğunu anlamak çok önemli, ki bu doktrin şu anda netleştiriliyor ve Amerikalı yetkililer de buna çok iyi vakıf," dedi.

Lavrov'dan Ukrayna'nın Rusya'ya Füzelerle Saldırı Taleplerine Sert Tepki

Lavrov, Ukrayna'nın Batı'dan Storm Shadow füzelerinin Moskova ve St. Petersburg'a yönelik saldırılarda kullanılmasına izin verilmesi taleplerinin bir tür "şantaj" olduğunu belirtti.

"Bu bir şantaj. Bu, Batı'nın aşırı bir tırmanışı önlemek istediğini iddia eden ama aslında sahte bir yaklaşımdır. Batı, tırmanışı önlemek istemiyor," diyen Lavrov, Ukrayna'nın bu füzeleri Rusya'nın derinliklerine saldırmak için kullanma planlarını "ateşle oynamak" olarak nitelendirdi.

Lavrov ayrıca, Rusya'nın Ukrayna ile bir "barış zirvesine" katılmayacağını, eğer bu zirve önceki mantıkla yapılırsa anlamsız olduğunu söyledi. Batı'nın Ukrayna'daki çatışmayı çözmekle ilgileniyorsa, müzakere masasına oturmanın gerekli olduğunu vurguladı.

Rusya, Durov'un Tutuklanmasına İlişkin Fransa'dan Yanıt Bekliyor

Lavrov, Rusya'nın Telegram kurucusu ve CEO'su Pavel Durov'un tutuklanmasına ilişkin Fransa'ya gönderdiği nota hakkında yanıt beklediğini belirtti.

"Notamız inceleniyor, bu nota hakkında bir yanıt bekliyoruz," diyen Lavrov, bu açıklamayı Yemen Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından yaptı.

Rus asıllı olan ve birçok ülkenin vatandaşı olan Durov, cumartesi günü Fransa'da Telegram uygulamasının suç amaçlı kullanımı, terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve dolandırıcılık gibi suçlamalarla tutuklanmıştı. 39 yaşındaki milyarderin, bu suçlardan mahkum edilmesi halinde 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Durov'un tutuklanmasının siyasi bir karar olmadığını, yargıçlar tarafından verilen bir karar olduğunu söylemişti.