Dünya

Rusya: Donetsk'te Sviridonovka yerleşim birimini ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde Sviridonovka yerleşim biriminin Rus ordusu tarafından ele geçirildiğini duyurdu.

Abone Ol

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’daki operasyonlarına dair bilgilere yer verildi. Donbas bölgesinde bazı stratejik noktaların ele geçirildiği ve çeşitli hedeflerin vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Merkez askeri birliklerimizin aktif operasyonları sonucunda Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde bulunan Sviridonovka yerleşim birimi kontrol altına alındı." ifadeleri kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca, son 24 saat içinde Ukrayna'ya ait cephanelik, askeri teçhizat ve birliklerin bulunduğu 163 bölgenin insansız hava araçları (İHA), top ve roket atışları ile vurulduğunu bildirdi.

Operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait toplam 639 uçak, 282 helikopter, 30 bin 112 İHA, 575 hava savunma füze sistemi, 17 bin 320 tank ve zırhlı araç, 1411 çok namlulu roketatar, 13 bin 392 obüs ve havan topu ile 24 bin 894 özel askeri aracın imha edildiği bilgisi paylaşıldı.