Dünya

Rusya, Donetsk'te Karlovka ve Preçistovka yerleşim birimlerini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde Karlovka ve Preçistovka yerleşim birimlerini kontrol altına aldıklarını duyurdu.

Abone Ol

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarına ilişkin son durum değerlendirildi. Açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Poltava'da Ukrayna'ya ait 179. Ortak Eğitim Merkezi'ne saldırı düzenlediği belirtildi. Bu merkezde, yabancı eğitmenler tarafından Ukrayna ordusunun çeşitli birliklerinden iletişim ve elektronik harp uzmanlarının yanı sıra insansız hava aracı operatörlerinin eğitildiği ifade edildi.

Rusya'nın bu sabah da Lviv'de, uçak ve füze elektronik sistemlerinin üretim ve onarımının yapıldığı bir askeri tesise uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. Bakanlık, bu saldırının hedeflerine ulaştığını ve belirlenen tüm noktaların vurulduğunu kaydetti.

Donbas bölgesindeki askeri gelişmelere de değinilen açıklamada, Rus ordusunun stratejik öneme sahip mevzileri kontrol altına aldığı ifade edildi. Merkez askeri birliklerinin Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Karlovka yerleşim birimini, Doğu askeri birliklerinin ise Preçistovka yerleşim birimini ele geçirdiği belirtildi.

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Poltava şehrine düzenlediği füze saldırısında 51 kişinin, Lviv'e yaptığı saldırıda ise 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.