Gündem

RTÜK Başkanı Şahin: Gündüz kuşağı programları için son aşamaya geçiyoruz. Bu yayınlara çekidüzen gelecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gelişmiş ülkelerde yayıncılığın düzensiz ve denetimsiz olamayacağını vurgulayarak, "Eline her mikrofon alan kendini gazeteci, muhabir zannettiği bir ortam olamaz," dedi.

Abone Ol

RTÜK, şiddet içeren yapımlara karşı aldıkları tedbirlerle dikkat çekiyor. Şahin, çocuk ve gençlerin ruhsal gelişimlerine olumsuz etki edebilecek içeriklere karşı duyarlı olduklarını belirtti. "Şiddetin her türlüsüne karşıyız," diyen Şahin, yayıncıların reyting uğruna şiddeti normalleştiremeyeceğini ifade etti.

Sosyal Medya Yayıncılığına Dikkat

Şahin, sosyal medya yayınlarına ilişkin olarak, "Hiçbir alan düzensiz ve denetimsiz olamaz," diyerek, internet üzerinden yapılan yayıncılığın da düzen içinde olması gerektiğini vurguladı. Sokak röportajlarıyla ilgili yapılan eleştirileri de gündeme getirerek, "Ahlaksız, saçma sapan sorularla vatandaşların aşağılandığı yayınlara şahit oluyoruz," dedi.

Ahlaki Değerler ve Toplum

Youtube'daki şiddet içerikli yayınları eleştiren Şahin, "Toplumun ahlaki temellerine kastediliyor," ifadesini kullandı. Narin Güran cinayetinde medyanın tutumunu eleştirerek, "Medyamız beni hayal kırıklığına uğrattı," dedi. Şahin, sorumsuz yayıncılığa karşı sert önlemler alacaklarını belirtti.

Gündüz Kuşağı Programlarına Sert Yaptırımlar

Şahin, gündüz kuşağı programlarına yönelik de sert ilke kararları alacaklarını ve bu konuda daha fazla denetim yapacaklarını açıkladı. "Artık kantarın topuzu iyice kaçtı," diyen Şahin, yayıncılıkla ilgili yeni düzenlemelerin yolda olduğunu duyurdu.