Dünya

Roman Polanski, küçük bir çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanmayacak

Oscar ödüllü yönetmen Roman Polanski, 1973 yılındaki cinsel saldırı iddiasıyla ilgili bir hukuk davasında uzlaşmaya vardı. Önümüzdeki Ağustos ayında Los Angeles'ta görülmesi planlanan dava geri çekildi.

Abone Ol

70'li yılların sonunda 13 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiğini itiraf ettikten sonra ABD'den kaçan Fransız-Polonyalı yönetmen Roman Polanski, başka bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla açılan hukuk davasında uzlaşmaya vardı. Ağustos 2025'te yapılması planlanan duruşmaya artık çıkmayacak.  

Rosemary's Baby ve The Pianist filmlerinin yönetmeni hakkında 1973 yılında gerçekleştiği iddia edilen cinsel saldırıyla ilgili olarak açılan dava önümüzdeki Ağustos ayında Los Angeles'taki hukuk mahkemesinde görülecekti.

Haziran 2023'te açılan davada Polanski'nin 1973'te Los Angeles'ta bir restoranda o zamanlar genç olan ve dosyalarda Jane Doe olarak anılan bir kızı yemeğe götürdüğü iddia edildi. İddiaya göre Polanski kıza tekila içirmiş ve kızın başı dönmeye başlayınca onu evine götürmüş ve burada kıza zorla cinsel ilişkiye girmiştir. 

"Dava Tarafları Tatmin Edecek Şekilde Düşürüldü!"

Polanski'nin ABD'deki avukatı Alexander Rufus-Isaacs yaptığı açıklamada davanın “yaz aylarında tarafları karşılıklı olarak tatmin edecek şekilde çözüldüğünü ve şimdi resmen düşürüldüğünü” söyledi. 

Şu anda 91 yaşında olan Oscar ödüllü yönetmen, kariyeri boyunca bir düzine kadın tarafından cinsel saldırı ve tecavüzle suçlanmış, bu suçlamaları her zaman reddetmiş ve çalışmasını engellememiştir. 

Polanski, daha ciddi suçlamalarla yargılanmaktan kaçınmak için 1977'de 13 yaşındaki Samantha Geimer'a yasal tecavüzde bulunduğunu itiraf etti. Hapiste 42 gün kaldıktan sonra ertesi yıl Fransa'ya kaçtı. ABD makamları tarafından hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarıldı ancak hiçbir zaman iade edilmedi.  

Geimer o zamandan beri birkaç kez suçlamaların düşürülmesini talep etti ve daha sonra Polanski'yi savundu. 

Mayıs 2024'te bir Fransız mahkemesi, Polanski'yi 1983 yılında 16 yaşındayken Paris'teki evinde bir seçme sırasında kendisine tecavüz etmekle suçlayan İngiliz aktris Charlotte Lewis'e iftira atmaktan beraat ettirdi.