Gündem

Kayıp Rojin'inden acı haber geldi!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, 18 günlük arama çalışmalarının ardından Van Gölü sahilinde bulundu. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Rojin'in cansız bedeni Molla Kasım Köyü sahilinde ekipler tarafından tespit edildi.

Abone Ol

Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024 tarihinde Van’daki KYK yurdundan ayrıldıktan sonra kaybolmuştu. Arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen Rojin’in kaybolması, ailesi ve arkadaşları arasında büyük bir endişeye yol açtı. 18 gündür süren arama çalışmaları, acı bir haberle sonuçlandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu.” denildi. 

Ne Olmuştu?

Rojin Kabaiş, üniversiteye kayıt yaptıktan sonra Diyarbakır’dan Van’a gelip, 25 Eylül 2024 tarihinde yurda yerleşmişti. 27 Eylül günü, kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gitmek üzere ayrılmıştı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Rojin’in eşofmanlarıyla turnikeden geçtiği ve telefonla ilgilendiği görülüyordu.

Kayıp İhbarı ve Arama Çalışmaları

Arkadaşları, Rojin’e 28 Eylül tarihinde telefonla ulaşamayınca durumu polise bildirdi. Aynı gün, Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Bu bulguların ardından arama çalışmaları hız kazandı. Rojin, telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söylemişti.

Arama çalışmaları, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, itfaiye ve gönüllü arama kurtarma ekipleri tarafından yürütüldü. 10 Ekim'de, sahil boyunca başörtüsü bulunan Rojin için yapılan çalışmalar yoğunlaştırıldı. Yaklaşık 250 personelin katıldığı bu arama faaliyetlerinde, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazları ve su altı görüntüleme cihazları da kullanıldı. Ayrıca, 8 kişilik dalgıç ekibi de arama çalışmalarına destek verdi.

Cansız Bedeni Bulundu

18 günlük arama çalışmalarının ardından, Rojin Kabaiş’in cesedi, Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’e ait olduğu tespit edildi.