Dizi-Film

Robert De Niro ve Al Pacino’nun en iyi filmleri sıralandı

Robert De Niro ve Al Pacino, sadece birkaç yıl arayla (De Niro 1943, Pacino 1940 doğumlu) dünyaya geldiler ve kariyerlerini benzer zamanlarda şekillendirdiler. De Niro’nun çıkış filmi “Mean Streets” olurken, Pacino’nun kariyerindeki dönüm noktası “The Godfather” (ve belki de daha az bilinen “The Panic in Needle Park”) olarak kabul edilebilir.

Abone Ol

Tuğçe Huy – Diriliş Postası

1970'lerin başından beri, her iki aktör de üretken oldular ve genellikle suç filmleriyle özdeşleştiler. Her iki oyuncu da pek çok farklı türde başarılı performans sergilemiş olsa da, özellikle suç filmlerinde olağanüstü performanslar sundular.

Eğer gangster filmlerini veya 20. yüzyıl Amerikan sinemasını seviyorsanız, büyük ihtimalle Robert De Niro ve Al Pacino hayranısınız. Bu iki efsane, 1974’ten bu yana dört filmde birlikte rol aldı. Bu dört filmden bir tanesi başarısızlıkla sonuçlansa da, diğer üç film gerçek başyapıtlardan oluşuyor. Aşağıda, bu filmleri en kötüden en iyiye doğru sıralıyoruz:

4. Righteous Kill (2008) - Yönetmen: Jon Avnet

“Righteous Kill” oldukça şaşırtıcı bir film. Bu, De Niro ve Pacino’nun başrol oynadığı üçüncü film, ancak ne yazık ki her iki oyuncu da film boyunca adeta uyurgezer gibi oynuyor. İki dedektifi canlandıran ikili, yıllar önce çözemedikleri bir davaya benzer cinayetleri araştırıyor. Ancak senaryo ve oyunculuklar, bu iki dev ismin performanslarına hiç yakışmıyor. Ne yazık ki, "Righteous Kill", 2008'in en kötü filmleri arasında yer alıyor ve izleyicilerin bu filmi atlaması en iyisi.

3. Heat (1995) - Yönetmen: Michael Mann

“Righteous Kill” ile “Heat” arasındaki kalite farkı adeta şaşırtıcı. Michael Mann’in yönettiği bu destansı suç filmi, 3 saate yakın süresine rağmen her dakikasıyla dolu dolu bir yapım. De Niro, büyük bir banka soygunu planlayan usta bir hırsızı, Pacino ise onu durdurmaya kararlı olan enerjik ve agresif bir dedektifi canlandırıyor. “Heat” aynı zamanda sinema tarihinin en iyi aksiyon sahnelerinden birini içeriyor ve hem De Niro hem de Pacino’nun performanslarıyla öne çıkıyor.

2. The Godfather Part II (1974) - Yönetmen: Francis Ford Coppola

Bu efsanevi devam filminde Al Pacino, Michael Corleone rolünü üstlenirken, Robert De Niro genç Vito Corleone’yi canlandırıyor. Pacino’nun performansı sinema tarihine geçen başrollerden biri olarak kabul edilirken, De Niro da geri dönüş sahnelerinde göz kamaştırıcı bir performans sergiliyor. "The Godfather Part II", şimdiye kadar yapılmış en epik gangster filmlerinden biri olarak kabul edilir ve hem De Niro hem de Pacino’nun bu türdeki üstün yeteneklerini bir kez daha kanıtlıyor.

1. The Irishman (2019) - Yönetmen: Martin Scorsese

Bu sıralamanın en başında yer alan film, Scorsese’nin muazzam filmi "The Irishman". De Niro, Frank Sheeran isimli bir tetikçiyi canlandırırken, Pacino ise sendika lideri Jimmy Hoffa’yı oynuyor. Film, Sheeran’ın Hoffa’nın kaybolmasındaki rolünü anlatan geri dönüşlerle dolu. De Niro ve Pacino’nun performansları, Joe Pesci ve Harvey Keitel gibi diğer efsanevi isimlerin katkılarıyla birleşince, ortaya unutulmaz bir yapım çıkıyor. "The Irishman", ölüm ve pişmanlık temalarıyla dolu hüzünlü bir hikaye sunuyor.