Güncel

Rize'de çalınan Sakal-ı Şerif imamın arabasının üzerine bırakıldı

Rize’nin Akpınar köyünde çalınan Sakal-ı Şerif, kimliği belirsiz kişilerce cami imamının arabasının üzerine bırakıldı.

Abone Ol

Olay, 14 Eylül 2024 Cumartesi akşamı gerçekleşti. Mevlid Kandili için camiye gelen köylüler, namaz sonrası Sakal-ı Şerif’in çıkarılmasını bekliyordu. Cami görevlileri, odada saklanan Sakal-ı Şerif’in yerinde olmadığını fark edince durumu jandarmaya bildirdi. 

Sakal-ı Şerif’in kaybolmasının ardından basında çıkan haberler üzerine, cami imamının arabasının üzerine bırakıldı. Çalındıktan sonra alınan dersle, Sakal-ı Şerif artık cami vakfı yöneticileri tarafından çelik kasada korunmaya başlandı.

Akpınar Köyü Muhtarı Bahri Anlamış, yaşanan olay nedeniyle köylerinin zan altında kaldığını ve Sakal-ı Şerif’in geri gelmesiyle büyük bir yükten kurtulduklarını belirtti. Anlamış, "Sakal-ı Şerif kaybolunca çok üzüldük. Köy halkımızın özverisi ve jandarmanın çabasıyla Sakal-ı Şerif bulundu. Bize büyük bir sorumluluk yükleyen sakalı getiren arkadaşa teşekkür ediyorum. Hatalarımızı düzelttiğimiz için mutluyuz," dedi. 

Jandarma, köylülerin yardımı ve medya sayesinde çalınan Sakal-ı Şerif’in sabaha karşı Ömer Örün hocanın aracının üzerine bırakıldığını kaydetti. Anlamış, "Kimin bıraktığıyla ilgili bilgimiz yok, ama bu durum medyanın etkisiyle duyuldu ve sonunda Sakal-ı Şerif’in olduğu yere döndü. Bulunduğu için çok mutluyuz," şeklinde konuştu.