Spor

Rıza Çalımbay ile yollar ayrılıyor! Beşiktaş’ın yeni teknik adamı kim olacak?

Son dakika Beşiktaş haberleri… Beşiktaş, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayırma kararı aldı. Peki Çalımbay’ın yerine adaylar kimler? İşte o isimler…

Abone Ol

Son dakika Beşiktaş haberleri… Trendyol Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi’ne erkenden havlu atan Beşiktaş’ta kötü gidişata teknik direktör değişimleri de dur diyemedi.

Sezona Şenol Güneş ile başlayan siyah-beyazlılar, 5 Ekim’de Konferans Ligi’nde alınan Lugano mağlubiyeti sonrası deneyimli teknik adamla yolları ayırdı.

Yola Şenol Güneş’in yardımcısı Burak Yılmaz ile devam etme kararı alan Kartal, genç teknik sorumlunun yönetiminde çıktığı 6 maçta da beklentileri karşılayamazken, 9 Kasım’da alınan Bodo/Glimt mağlubiyeti sonrası Burak Yılmaz ile de ayrılık gerçekleşti.

Seçimli Olağanüstü Kongre kararı alan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi, takımı seçime kadar Rıza Çalımbay’a emanet etme kararı aldı.

Çalımbay ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalayan Çebi, kontratına yeni başkanın istememesi durumunda bedelsiz fesih maddesi koydurdu.

3 Aralık Pazar akşamı Beşiktaş’ın 35. Başkanı olarak seçilen Hasan Arat, Rıza Çalımbay ile devam edeceklerini dile getirse de Club Brugge karşısında alınan 5 farklı mağlubiyet, ligde yaşanan Ankaragücü beraberliği ve son olarak 9 Aralık Cumartesi günü oynanan Fenerbahçe derbisindeki kötü futbol sonucu gelen yenilgi sonrası fikir değiştirdi.

Siyah-beyazlılar kısa süre içerisinde 60 yaşındaki teknik adamla yollarını ayıracak.

Peki Beşiktaş’ın yeni teknik adamı kim olacak?

İki seçenek var

Beşiktaş’ta Rıza Çalımbay ile yolların ayrılması durumunda gündeme 2 farklı senaryo geldi. Siyah-beyazlılar ile 2020-21 sezonunda şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın en kuvvetli ihtimal olarak görülüyor. Şampiyon teknik adamın daha önce enkaz devraldığı kulüplerde kısa sürede başarı göstermesi adaylar arasında ilk sıra olmasındaki en önemli sebep.

Bir diğer seçenek ise kariyerli yabancı bir teknik adam. Başkan Arat, daha önce seçim çalışmalarını sürdürürken yaptığı açıklamada Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Hansi Flick ile görüştüğünü açıklamıştı. Camiada Flick ismi sık sık dile getirilse bile İtalyan teknik adam Antonio Conte bir diğer aday.

Yönetimde yabancı teknik adamın maliyetinin yüksek olacağı düşüncesi hakimken, Hasan Arat ve kurmaylarının bir an önce son kararı vererek transfer çalışmalarını hızlandırması bekleniyor.