Gündem

Resmi Gazete'de yeni atamalar gerçekleşti: İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Terfi, Atama ve Emeklilik Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na yeni isimler atandı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne; Orgeneral Ali Çardakcı ise Jandarma Genel Komutanlığı'na getirildi.

Abone Ol

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Terfi, Atama ve Emeklilik Kararnamesi kapsamında önemli atamalar gerçekleşti. Buna göre, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanırken, Jandarma Genel Komutanlığı'na Orgeneral Ali Çardakcı getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Mahmut Demirtaş'ın yerine Bursa Valiliğine Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız atandı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise yaş haddinden dolayı emekliye sevk edilirken, yerine Orgeneral Ali Çardakcı atandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "2024 yılı Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Terfi, Atama ve Emeklilik Kararnamesi"nin yayımlandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, ataması yapılan komuta kademesine, emniyet müdürlerine ve Sahil Güvenlik Komutanlığı mensuplarına yeni görevlerinde başarılar dilerken, emekliye ayrılan Orgeneral Arif Çetin'e de hizmetleri için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda, ayrıca Hırvatistan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Büyükelçiliğine Hayriye Nurdan Erpulat Altuntaş atandı.