Gündem

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ticaret Bakanlığı’ndan kapıdan satışlara yeni düzenleme

Ticaret Bakanlığı, kapıdan satışlarda tüketici haklarını güçlendirmek için yeni düzenlemeler getirdi. Bu değişiklikler, tüketicilerin satıcı ve sağlayıcılara hızlıca ulaşmasını ve cayma hakkını kolayca kullanmalarını sağlıyor.

Abone Ol

Kapıdan satışlarda cayma hakkı daha erişilebilir hale geliyor. Ticaret Bakanlığı, iş yeri dışındaki sözleşmelerin kapsamını genişletti ve cayma hakkını kolaylaştıran düzenlemeyi Resmi Gazete'de yayımladı.

Yapılan düzenlemeler, güncel ihtiyaçlar ve sorunlar doğrultusunda tüketicileri korumayı amaçlıyor. Ön bilgilendirme, sözleşmenin içeriği, cayma hakkı gibi konulara yer verilirken, iş yeri dışında satış yapan satıcılara ek yükümlülükler getirildi.

Tüketiciler, satıcıya daha kolay ulaşabilecek. Satıcıların ilave iletişim bilgilerini vermesi zorunlu hale getirildi, böylece tüketicilerin haklarını kullanırken muhatap bulma sorunları önlenmeye çalışılacak. Cayma hakkının kullanım şartları, tüketiciye el yazısı ile sağlanacak.

Satıcılar, tüketicilerin cayma hakkını kullanabilmesi için kısa mesaj veya elektronik posta gibi yöntemlerle bir sistem oluşturacak. Aktivasyon kodu ve kart kazıma gibi ürünlerde de cayma hakkı tanınacağı belirtildi.

Ayrıca, yetki belgesi başvuru şartları daha sıkı kurallara bağlandı. Bu düzenleme 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.