Ekonomi

Rekabet Kurumu ödemeleri HTS üzerinden de yapılabilecek

Yeni anonim ve limitet şirket kuruluşları ile sermaye artırımı işlemlerinde Rekabet Kurumu'na yapılacak ödemeler, artık Harç Takip Sistemi (HTS) üzerinden de gerçekleştirilebilecek. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle, ödemeler Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ara yüzü kullanılarak yapılabilecek.

Abone Ol

4054 sayılı Kanun uyarınca anonim ve limitet şirketlerin sermaye artırımları gibi işlemlerinde ödemeler, daha önce ticaret sicili harçlarını tahsile yetkili birimler aracılığıyla tahsil ediliyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte, MERSİS üzerinden yapılan şirket kuruluşları ve sermaye artırımları sırasında ödemeler HTS üzerinden, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından işletilen sistem aracılığıyla yapılacak.

Banka ve Kredi Kartı ile Ödeme Kolaylığı

HTS aracılığıyla yapılan ödemelerde, banka ve kredi kartı kullanılabilecek ve tahsil edilen tutar, doğrudan Rekabet Kurumu’nun hesabına aktarılacak. Uygulamaya ilişkin tüm detaylar, ilgili tahsilat birimi ve TOBB arasında yapılacak protokollerle belirlenecek.

Şirketlerin ödemeye dair HTS tarafından düzenlenen makbuz ile ticaret sicili müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekecek. Bu makbuz olmadan, şirketlerin tescil işlemleri yapılamayacak.

Yeni düzenleme, Rekabet Kurumu’na yapılacak ödemelerin dijital platformlar üzerinden daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor.