Ekonomi

Rekabet Kurulu, Adidas hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu, Adidas'ın yetkili satıcılarının yeniden satış fiyatlarına müdahale ettiği iddialarını ciddi bularak şirket hakkında soruşturma açtı. Soruşturma kararı, Adidas'ın kanunu ihlal ettiği anlamına gelmiyor.

Abone Ol

Rekabet Kurulu, spor ayakkabı, giyim ve aksesuarları alanında faaliyet gösteren Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama Anonim Şirketi hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan açıklamada, daha önce 2022 yılında yapılan şikayetlerin reddedildiği ve soruşturma açılmadığı anımsatıldı. Ancak Ankara 12. İdare Mahkemesi, bu kararı 2023 yılında iptal etti.

Mahkeme kararı doğrultusunda, Adidas hakkında ocak ayında ön araştırma başlatıldığı belirtildi. Araştırma sürecinde elde edilen bilgi ve belgelerle yapılan incelemeler sonucunda, Adidas'ın yetkili satıcılarının yeniden satış fiyatlarına müdahale ettiği iddialarına yönelik bulguların ciddi ve yeterli bulunduğu ifade edildi.

Rekabet Kurulu’nun soruşturma açma kararının, Adidas’ın kanunu ihlal ettiği ya da yaptırımla karşı karşıya kalacağı anlamına gelmediği de vurgulandı.